Borgmester efter nederlag: - Vi har ikke kunne give folk svar

Efter lang tids strid mellem borgere og kommune er det nu helt slut med planerne om vådområder på Nordfyn. Nordfyns Kommune er dermed den første kommune i Danmark, der ikke kan udpege vådområder.

Henover efterår og vinter er tre ud af fem projekter blevet droppet på grund af massive protester fra borgere. Først røg projekterne ved Fjordmarken og Klinte Strand og siden Ellebækken.

Tilbage var projekterne ved Eskelund Mose og Stensby.

Men også de to projekter bliver nu indstillet - til stor tilfredshed for familien Thomsen, som længe har kæmpet for at få kommunen til at droppe planerne.

- Jeg er bare glad for, at du kommer og fortæller mig det, lyder det fra Jørgen Thomsen, da TV 2/FYN viser planerne om at droppe vådområder i kommunen.

Kommer I til at sove lidt bedre om natten nu?

- Det håber jeg bestemt. Nu kan vi tænke på nogle andre - og lidt mere positive ting, siger Jørgen Thomsen.  

Nederlag til Nordfyns politikere
TV 2/FYNs politiske kommentator, Jesper Buch, siger, at det er et stort nederlag for politikerne i Nordfyns Kommune. 

Kommunen er nemlig den eneste i hele landet, der ikke kan opfylde planerne om at levere vådområder, som staten ellers har bedt om i forbindelse med, at landbrugspakken blev vedtaget for et års tid siden. 

Morten Andersen, den sidste bastion er faldet. Hvad er gået galt?

- Det, der er gået galt, det er, at det har været vanskeligt at få folk med på ideen om at der skal skabes vådområder, siger borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V) til TV 2/FYN. 

- De er blevet efterladt med for mange uafklarede spørgsmål som: Hvis jeg skal afgive jord, hvor meget får jeg så for jorden eller hvis jeg skal afgive jord, kan jeg så få noget kompenseringsjord et andet sted. 

- De spørgsmål har vi som kommune ikke været i stand til at svare på. Og det skulle vi så i øvrigt heller ikke. Vi skulle udpege områderne, og så var det ligesom statens opgave at tage over derfra, lyder det fra Morten Andersen. 

- Når jeg kigger på, hvordan vi har håndteret det her, så synes jeg faktisk, at vi har håndteret det godt og rigtigt.

Borgerne og lodsejerne har flere gange sagt, at der har været en rigtig dårlig dialog. Er der ikke noget her, der giver anledning til noget refleksion i forhold til, om I kunne have gjort noget anderledes? Eller er det bare borgerne, der er trælse?

- Nej, jeg synes ikke, at borgerne er trælse. Jeg forstår godt, at borgerne har nogle spørgsmål til os. Vi er i en vanskelig situation som kommune - fordi vi ikke er i stand til at give de svar, som de efterspørger.

Se hele interviewet med Morten Andersen

 

 

Oversigt

    Oversigt