Borgmester jubler over åbning af Great Northern: – Det bliver en stor dag for Kerteminde

De kan ikke få armene ned i Kerteminde over udsigten til, at byen og kommunen til sommer endelig får deres egen golfbane, når Great Northern åbner 8. juli.

Den lille nyhed i går med offentliggørelsen af datoen for, hvornår Danmarks første Jack Nicklaus-bane lukker offentligheden ind efter fleres års planlægning, entreprenørarbejde og detaljeret og minutiøs banedesign betyder enormt meget for Nordøstfyn.

— Det glæder mig i den grad, at de er klar til at åbne til juli. Det har vi set frem til i lang tid, og det bliver en stor dag for Kerteminde Kommune, siger byens borgester Hans Luunbjerg (V).

Han forudser, at Great Northern-banen vil få stor betydning – ikke kun for Kerteminde, men for hele Fyn som helhed.

— Det kan selvfølgelig være vanskeligt at vurdere den konkrete effekt, det vil få. Men jeg tror, vi har en tendens til at undervurdere det.

— Det er jo en golfbane i absolut europæisk topklasse, som nu også får et spa- og wellness-center ved siden af. Så jeg tror, vi vi bliver positivt overrasket over effekten – både for Kerteminde Kommune og den tilstrømning af gæster, det medfører, men også i forhold til de arbejdspladser med alle de underleverandører, der skal levere det ene og det andet til en golfbane i den kaliber. Men det kommer sandelig til at gælde hele Fyn, spår Hans Luunbjerg.

Lokalt energiboost til Kerteminde

Great Northern har i hele arbejdet og etablering af det eksklusive golfresort lagt stor vægt på, at talent- og juniorarbejdet får en særlig plads, når anlægget åbner til sommer.

Og det vil – sammen med tiltrækningen af gæster udefra – ifølge Kertemindes borgmester også have afledte effekter.

— Der er ingen tvivl om, at dem, der kommer og besøger golfbanen – både dem, der selv skal spille, men også deres venner, bekendte eller ægtefæller, der kommer med – har et behov for at se sig omkring i forhold til, hvad det er for et område, banen ligger i.

— Og det er da utvivlsomt, at det vil få en betragtelig afsmittende effekt på de kulturelle tilbud, vi har i Kerteminde – om det så er at gå en tur på Fyns Hoved, besøge Johannes Larsen Museet eller vikingeskibet i Ladby, siger Hans Luunbjerg.

Hvordan håndterer I som by og mindre lokalsamfund det, at der kommer en nål på landkortet i Kerteminde, der er så international?

— Vi har jo i noget tid gjort os nogle tanker om, hvordan vi skal byde de mennesker velkommen, der kommer og besøger os.

— Vi er ved at opgradere vores kulturtilbud, og vi skal muligvis også se på, hvordan vi opgraderer overnatningsfaciliteterne – altså simpelthen hvordan vi præsenterer os bedst muligt som by og kommune på europæisk plan og på verdensplan.

— Det er jo en ny opgave, vi skal til at varetage, som vi ikke har meget erfaring med. Men der må vi bare på med krum hals, og så lærer vi det hen af vejen. Men det er vi også klar til.

Oversigt

    Oversigt