Borgmester vil redde Ærøs børneasylcentre

I aften klokken 19.30 besøger Udlændingestyrelsen Ærø. Her skal de skal drøfte fremtiden for øens to asylcentre for uledsagede unge.

De to asylcentre for uledsagede unge på Ærø står til at lukke, fordi Udlændingestyrelsen vil samle sine aktiviteter i færre enheder.

Men på mødet i aften vil borgmester Jørgen Otto Jørgensen (S) sammen med kommunaldirektøren, formanden og direktøren for Kultur- og Socialudvalget i Ærø Kommune forsøge at overbevise styrelsen om, at det er en dårlig idé.

- Jeg håber, at styrelsen ændrer holdning. Vores asylcentre er velfungerende, borgerne på øen er meget engageret i integrationen af de unge asylansøgere, og centrene giver arbejdspladser til øen. Det er jeg meget stolt af, og derfor synes jeg, at det ville være ærgerligt at lukke dem, lyder det fra borgmesteren.

De to asylcentre drives i dag af Langeland Kommune, men Jørgen Otto Jørgensen vil foreslå styrelsen, at asylcentrene kan bevares ved at driften overtages af Røde Kors.

- Jeg kan ikke undgå at tænke, at problemerne med asylcentrene på Langeland nu har konsekvenser for os. Og det er en for stor mundfuld for Ærø Kommune selv at overtage driften, så at overgive driften til en stor organisation som Røde Kors ville være en god løsning.

Oversigt

    Oversigt