Brandstifter dømt: - Vi ser af og til, at ild og sex hænger sammen

En sædklat i Fruens Bøge fældede brandstifteren Johnny Christopher Butler.

Fredag blev den 41-årige brandstifter Johnny Christopher Butler idømt fem års fængsel for 11 brande i Odense. Han blev den 19. februar i år anholdt - fældet af sin egen sædklat.

Sædklatten efterlod han på en havestol på Fruens Bøge Allé blot en kilometer fra Dalumvej, hvor der samme aften blev påsat ild i både Dalum Fodterapi og Dalum Dyreklinik. 

Ifølge vicepolitikommissær Henrik Justesen er der ikke langt fra ildspåsættelse til blufærdighedskrænkelse, og derfor var det naturligt for Fyns Politi at koble sagerne fra den 26. november sammen.

- Vi ser af og til, at ild og sex hænger sammen, så da vi kunne se, at der havde været en blufærdighedskrænkelse ved Fruens Bøge, kunne vi koble den til en brand i området. Da vi lavede gerningsstedundersøgelsen, gik vi derfor helt til bunds og hentede stolen og fik den undersøgt for DNA, fortæller Henrik Justesen.

Johnny Christopher Butler blev fredag ikke kun dømt for ildspåsættelse, men også for blufærdighedskrænkelse.

- Tænker kun på at tilfredsstille sig selv

Niels Kjeldsen-Kragh, speciallæge i psykiatri, mener, at brandene var en måde for den dømte at tilfredsstille sig selv på.

- Hans handlinger er asociale og voldsomme, og det skyldes formentlig hans dårlige opvækst med voldelige forældre og alkoholmisbrug. Han har ikke fået ansvarsfølelse og gode værdier med hjemmefra, men tænker kun på at tilfredsstille sig selv. Og det har han så gjort ved at tænde ild. Han har sandsynligvis også et meget stærkt seksuelt driftspres. Han har svært ved almindelige, sociale relationer, og derfor søger han tilfredsstillelse på andre måde, fortæller han til TV 2/FYN. 

Samme opfattelse af brandstifteren har videpolitikommissæren også, og derfor skulle det netop være hans egen sæd og ikke en henvendelse fra en bekymret borger, der fældede ham. 

- Ligesom manden i den røde bil, er han en type, der går under politiets radar. De har meget lille social kontakt ude i samfundet, og folk bemærker dem ikke. Det betyder, at vi ikke får henvendelser på dem, forklarer Henrik Justesen.

- Det er mange gange ligesom med små børn; når man siger, man skal ind og se en røver, forestiller man sig, at de har horn i panden. Det viser sig jo mange gange, at det er ganske almindelige mennesker, som på en eller anden måde er kommet på afveje, forklarer Henrik Justesen.

Du kan se hele udsendelsen med Henrik Justesen her.

 

 

Oversigt

    Oversigt