Brexit: Britiske brødre til Tinderbox reduceret til fremmede

De engelske brødre Matthew og Samuel Jeffery føler sig pludselig fremmede på Tinderbox Festival. Briternes ja til at forlade EU kom bag på dem.

Farvel til EU, sagde briterne torsdag. Og det var ikke lige det de britiske brødre Matthew og Samuel Jeffery havde ventet, at skulle vågne op til på Dag 1 efter Rammstein.

Men mens portene torsdag åbnede til dette års udgave af Tinderbox Festival, og folk strømmede til Tusindårsskoven, så gik briterne til stemmeurnerne for at sætte deres kryds ved enten "Stay" eller "Leave".

Og da brødrene Jeffery vågnede på deres hotelværelse i Odense fredag morgen og fik resultatet, at briterne havde sagt ja til at forlade EU, blev de noget overraskede.

Identitet er væk

Matthew og Samuel kommer fra Cheltenham i det sydvestlige hjørne af England. De er vokset op med et Europa forenet i en union. Nu bor de i Københavns nordvest-kvarter, hvor Matthew sammen med en dansk kompagnon driver alt-godt-fra-havet spisekonceptet Hooked.

De er således tilstede i Odense og på Tinderbox Festival med en spisevogn. Her møder TV 2/FYN de britiske brødre, som stadig føler, at resultatet er uvirkeligt, men er begyndt at fatte konsekvensen af  det.

- For mig er det forvirrende. Jeg har altid opfattet, mig selv som europæer og pludselig, her til morgen, er jeg ikke længere europæer. Vores identitet er taget fra os, siger Matthew Jeffery.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Samuel Jeffery mener, at årsagen til resultatet ligger hos den ældre generation, som føler, at landet er blevet taget fra dem:

- Men det er en helt naturlig udvikling, en evolution. Jeg tror, det er der, frygten kommer fra, siger han.

De to brødre troede indtil fredag morgen, at Europa og verden lå åben for dem, men nu føler de, at de blevet reduceret til fremmede på et sted, hvor de dagen før følte, at de var en helt naturlig bestanddel.

Oversigt

    Oversigt