Briterne booker løs: Jolly good - Fyn

Fynske hoteller, vandrehjem og lystbådehavne er in hos turisterne. Dugfriske tal viser, at især briterne er begejstrede for Fyn.

Antallet af udenlandske overnatninger i Danmark og på Fyn er steget. 

Det viser en ny rapport fra VisitDenmark på baggrund af tal fra Danmarks Statistik. 

Og når man dykker ned i tallene viser det, at det især er briter og hollændere, der vælger at booke overnatninger på Fyn. 

Tallene dækker over overnatninger på hoteller, vandrehjem, campingpladser, feriecentre og lystbådehavne fra det første halvår i 2016 - sammenlignet med samme periode sidste år. 

89,9 procent eller 5.000 flere briter valgte at overnatte på Fyn end sidste år. Og for hollænderne var det 24,5 procent flere. Men også jyder, bornholmere og sjællandere fandt vej til Fyn. For her valgte 55.000 flere - eller det der svarer til 7,0 procent - at tage en overnatning eller flere på øen. 

TV-serie sætter Danmark på verdenskortet

Ifølge Jan Olsen, der er administrerende direktør hos VisitDenmark skyldes fremgangen, at briterne har fået bedre kendskab til Danmark.

- Danske tv-serier som eksempelvis Borgen bærer en stor del af æren for at trække de britiske turister til Danmark. De har været meget populære i London, og de har sat Danmark på kortet, siger han til TV 2.

Sammenligner man tallene for de fire største byer i Danmark, så er det Odense, der hiver den største fremgang hjem i forhold til briter, tyskere, australiere, spaniere og kinesere. Til gengæld er antallet af italienske og amerikanske turister faldet med over 11 procent i Odense. 

 

 
 
Foto: Kilde: VisitDenmark

 

Vandrehjem eller hotel?

Det er især vandrehjemmene og hotellerne, der har fået flest bookninger. Vandrehjemmene har fået 11.000 flere overnattende (en stigning på 44,6 procent) og de fynske hoteller fik 57.000 flere turister på besøg (svarende til en stigning på 15,1 procent)

Det er værd at bemærke, at tallene for overnattende i feriehuse ikke er talt med, da de først opgøres på regionalt plan i april 2017. 

 

Oversigt

    Oversigt