Brudepar kan blive viet højt over Lillebælt

Efter succesrigt start-år byder Bridgewalking Lillebælt blandt andet på vielser på Lillebæltsbroen i 2016.

- Jeg er da stolt. Naturligvis er jeg det.

Sådan siger manden, der for flere år siden såede ideen om gåture over den gamle Lillebæltsbro hos ledelsen i Fredericia Kommune. Mogens Rasmussen hedder han. Og ja, han har selv forladt sit hjem i Strib for at balancere over Lillebælt sammen med familie og venner.

- Og så var jeg også med, da Bridgewalking officielt blev indviet den 10. maj sidste år. Der gik jeg over sammen med Kronprinsesse Mary. Bagefter spiste vi frokost sammen, mindes Mogens Rasmussen, der oprindeligt ringede til Middelfarts daværende kommunaldirektør Søren Andersen. Resten er historie. En succeshistorie.

i dag har telefonerne kimet med bestillinger.

- Vi sendte 34.675 gæster over i den første sæson. Og i dag har telefonerne kimet med bestillinger, så det tegner godt, fortæller pressechef i Fredericia Kommune, Pia Becker Andersen.

 

 
 

 Det er de to Bælt-kommuner Middelfart og Fredericia, der sammen med BaneDanmark, som ejer broen, har gennemført ideen om at sende turister, nysgerrige og adrenalinjunkies over Lillebælt. Trippende, til tider nervøst, på den gamle stålkonstruktion, der forbinder Fyn og Jylland.

 

- Vi udvikler hele tiden på attraktionen. Flere ting er i støbeskeen, men jeg kan røbe, at vi i 2016 tilbyder en pakke til brudepar, der ønsker at blive viet på broen. Det prøvede vi to gange i 2015, men i år tilbyder vi alt fra vielser over reception til overnatning. Det sker sammen med forskellige hoteller og samarbejdspartnere, røber Pia Becker Andersen, der selv har været oppe på broen mange gange.

- Det er fantastisk at opleve solopgangen deroppe. Ligesom der er sjovt at se årstiderne og dermed farverne i landskabet skifte. Det er bestemt ikke kedeligt, siger pressechefen.

I tørre tal blev der i 2015 solgt 38.297 billetter. 8820 købte og gav gavekort, mens det endelig antal bro-vandrere lød på 34.675.

- Vi har brugt det som gavekort til nogle af familiens nevøer. Vi har også flere gange haft venner og bekendte med over broen, hvorefter vi har spist frokost på en lokal restaurant. Det er ikke sidste gang vi har gjort det, siger Mogens Rasmussen og fortryder bestemt ikke, at han for flere år siden greb telefonen og ringede til kommunaldirektøren med sin vilde ide.

Mandag den 4. april sender TV 2/FYN direkte fra Lillebæltsbroen klokken 14.10-14.30.
Hvis vært Preben Dahl kan overvinde sin højdeskræk…

Oversigt

    Oversigt