I det fynske folks tjeneste

Bulldogs forstærker sig med lettisk back

193 cm høj og 100 kg tung. sådan er fakta om Odense Bulldogs nyeste indkøb. Ishockeyklubben har skrevet kontrakt med den 20-årige Nikita Kolesnikovs.

Dermed fortsætter traditionen med lettiske spillere hos Odense Bulldogs.

I sidste sæson tørnede Kolesnikovs ud for norske Stjernen, hvor han var holdkammerat med en den tidligere OIK-stjerne Aleksandr Macijevski. Nu er han klar til - efter et par KHL-tryouts og et ophold i italienske Fassa - at

rykke til Odense, hvor der har været tradition for stærke lettiske spillere gennem tiden.

Nikita Kolesnikovs fylder 21 år om 14 dage. Han har underskrevet en kontrakt med Odense Bulldogs gældende for resten af sæsonen.

- Det er klart, at den lettiske forbindelse har spillet en stor rolle for mig. Der har været mange letter i Odense, og jeg kender et par af dem rigtig godt. De har kun fortalt gode ting om organisationen, byen og også niveauet i ligaen, siger Nikita Kolesnikovs.

Sin unge alder til trods er det en ganske kompetent herre, som Bulldogs har fået på krogen, skriver klubben i en pressemeddelelse.

I sidste sæson var han blandt norske Stjernens bærende kræfter, og der er indhentet gode referencer på den nye Bulldogs-back.

- Vi har kigget stille og roligt rundt efter en back, og med Kolesnikovs får vi lidt størrelse ind samtidig med han er stærk defensivt og vil styrke konkurrencen i truppen. Vi har naturligvis tjekket grundigt op, og blandt andet får han gode ord med på vejen fra Magnus Sundqvist, der trænede ham sidste sæson i Norge, siger cheftræner Pär Johansson.

Formentlig vil Kolesnikovs være klar til debut allerede på fredag i Rødovre Skøjte Arena. Han vil i den kommende sæson rykke ud i trøje nummer 14.