BUPL: Invester i børnene, Odense

Børne- og Ungdomspædagogernes Landsforbund BUPL håber på bred opbakning i byrådet til at fjerne besparelserne på børne- og ungeområdet.

Efter flere ugers kritik har Odenses borgmester Anker Boye (S) meldt ud, at han i næste uge vil fremlægge et nyt finansieringsforslag for byrådets partier. Anker Boye vil altså genåbne budgetforliget, hæve skatten og fjerne varslede besparelser på op mod 30 millioner kroner på børne- og ungeområdet.

Det glæder Rikke Hunsdahl, formand for BUPL Fyn, der har været meget kritisk over kommunens spareplaner på børneområdet.

- Det er meget positivt, at Anker Boye har lyttet til kritikken. Det er helt afgørende, at byrådet har modet til at investere i børnene og tænke mere langsigtet, end de gør i dag. Det vil betyde, at flere børn kan få den støtte, de har brug for, så de kan blive stærke samfundsborgere. Alt for mange står udenfor. Det skal styrkes gennem indsatser helt fra barnets tidligste år, siger Rikke Hunsdahl.

Hun efterlyser en ny vækstplan for børn- og ungeområdet, som de seneste år har været genstand for store besparelser i Odense. Vækstplanen kan også virke som en strategi hen imod bosætning og tiltrækning af børnefamilierne, som ellers er begyndt at vælge Odense Kommune fra.

- Jeg håber, at alle partierne i byrådet nu kan se, at der er brug for handling. BUPL Fyn har sammen med forældrene og en lang række organisationer fået synliggjort, at forholdene i byens daginstitutioner, skoler og fritidstilbud er alt for dårlige. Vi skal ikke bare have stoppet besparelserne. Der er brug for en genopretning og udvikling af børneområdet, fastslår Rikke Hunsdahl.

Da det er alle byrådets partier, der står bag Odenses budgetforlig, skal alle også være enige om at finde flere penge til børnene.

 

 

Oversigt

    Oversigt