Busselskab har succes med flygtninge i uddannelse

11 flygtninge er i gang med en uddannelse i busselskabet Keolis som kører for FynBus.

Den nye integrationsgrunduddannelse (IGU) er kommet godt fra start i det nye år. Især på Fyn har der været fart på i januar, skriver Styrelsen for International Rekruttering og Integration (SIRI) i en pressemeddelelse.

På Fyn har syv virksomheder åbnet døren for flygtninge ved at ansætte dem i et IGU-forløb. Specielt hos Keolis, som er et af landets største busselskaber og blandt andet kører for FynBus, har man fået øjnene op for mulighederne i den nye uddannelse. Keolis har taget 11 flygtninge ind i sin fynske afdeling og hjælper dermed  flygtninge og familiesammenførte ind på arbejdsmarkedet, sætter gang i integrationen og sikrer virksomheden kvalificerede medarbejdere.

Ifølge Peter Lanng, administrerende direktør i Keolis Danmark, er det sund fornuft at åbne døren for flygtninge:

- I vores branche kan vi komme til at mangle arbejdskraft på lidt længere sigt, og med denne ordning kan vi sikre os kvalificerede medarbejdere, der kan træde ind i ordinære jobs i virksomheden. Så for os er det sund fornuft at benytte IGU-ordningen. Og så er det meget tilfredsstillende, at vi samtidig kan bidrage til at løfte en integrationsopgave, siger Peter Lanng.

Keolis har i det hele taget mange udlændinge ansat. Det skyldes blandt andet, at man siden flygtningekrisen i Jugoslavien har taget flygtninge i job, hvoraf flere af dem er blevet og siden avanceret i virksomheden. 

De kan nu fungere som mentorer for de nye flygtninge, der kan have svært ved at begå sig på en dansk arbejdsplads.

Oversigt

    Oversigt