Busserne får nye køreplaner på søndag

Søndag skifter FynBus køreplaner for næsten alle busser på Fyn og Langeland. De største ændringer vil være på ruter, der kører i Odense.

Den største ændring er, at busserne fra søndag er nødt til at holde tre steder omkring Odense Banegård Center. Arbejdet med den nye letbane på Østre Stationsvej gør det nemlig umuligt at få alle busserne ind og ud af den nuværende busterminal.

Fra 7. august holder fem regionale ruter derfor på den gamle rutebilstation i Dannebrogsgade, og to bybusruter holder ved nye stoppesteder i Ejlskovsgade.

- Det betyder, at mange buspassagerer fremover skal gå mellem holdepladserne for at skifte mellem busserne. Mange passagerer kan dog med fordel skifte mellem busserne andre steder, fx i Hans Mules Gade eller ved Odense Zoo og dermed undgå gåturen ved OBC, fortæller FynBus.

Bybusruterne kobles sammen på nye måder

Flere af bybusruterne kobles sammen på nye måder på Odense Banegård Center. Det sker for at afbøde nogle af konsekvenserne af de kommende års letbanearbejde, men også for at forberede rutenettet på, hvordan det skal se ud, når letbanen åbner i 2020.

Blandt andet kan man fra 7. august køre ad samme strækning som letbanen vil køre med den nye rute 41-44 - hele vejen fra Bolbro/Tarup over OBC til Syddansk Universitet.

 

Find din køreplan

 

Oversigt

    Oversigt