Busstrejke: Chauffører får ny vagtplan

Buschaufførenes strejken mandag morgen nåede kun at vare tre timer, før tillidsfolk og ledelse fik startet en "god dialog".

Busselskabet Tides chauffører kan se frem til bedre vagtplaner efter strejken mandag morgen.

Busserne behøvede kun at holde stille i godt tre timer, før konstitueret administrerende direktør Stein Jakobsen fik chaufførene tilbage bag rattet. 

- Jeg beklager meget over for vores kunder, men jeg glæder mig over, at vi fandt en løsning allerede klokken 10, og at vi har haft en god dialog med chaufførene, siger Stein Jakobsen.

Der er dog fortsat et stort arbejde foran Stein Jakobsen og den øvrige ledelse i Tide. Sammen med tillidsfolkene skal de i næste uge arbejde videre med blandt andet chaufførenes arbejdsplaner.

- Der er en del ting, vi skal se på. Vi har i dag defineret nogle ting, vi skal arbejde videre med. Det er blandt andet arbejdsplaner til chaufførene, og det er længden på vagterne. Vi skal finde frem til de tiltag, der er relevante, fortæller Stein Jakobsen.

Kan chaufførene i Tide regne med at have bedre arbejdsvilkår fra nu af?

- Chaufførene i Tide kan regne med, at vi vil have en tæt og god dialog med tillidsfolkene, så vi finder løsninger, som er gode både for selskabet og chaufførene, selvfølgelig, siger den administrerende direktør.

Tillidsmand Jim Hansen er ligesom direktøren glad for, at hjulene på busserne rullede igen efter få timer. Strejken var en besked til ledelsen om, at chaufførene ikke vil acceptere de nuværende arbejdsvilkår.

quote Der er en del ting, vi skal se på. Vi har i dag defineret nogle ting, vi skal arbejde videre med. Det er blandt andet arbejdsplaner til chaufførene, og det er længden på vagterne

Stein Jakobsen, konstitueret administrerende direktør, Tide

- Det var for at give et signal om, at der var nogle ting, vi gerne ville have set på, siger Jim Hansen.

Efter mødet med ledelsen er han optimistisk omkring det videre samarbejde.

- Selvfølgelig er det ikke noget, vi lige kan klare på én dag, men det skulle meget gerne komme til at køre, og det gør det også. Det er vi overbevist om, fortæller tillidsmanden. 

Busstrejken begyndte ved syvtiden mandag morgen og allerede omkring 9.30 genoptog chaufførene arbejdet. 

 

Oversigt

    Oversigt