Byger af blå blink og babu-babu

Fyns Politi øver i denne uge kørsel med blå blink og fuld fart for at blive bedre til at holde styr på tropperne, når de rykker ud med hyl og blinkende lygter.

Der var blå blik og hylende sirener i Tietgenbyen i Odense her til morgen.

Fyns Politi har et større hold betjente i gang med en øvelse, der blandt andet handler om kørsel med fuld udrykning. Beredskabet ved terror og bølleoptøjer skal trænes.

- Vi skal have uddannet nogle af vores kollegaer i det, der hedder mobiltaktisk koncept. Det vil sige, at vi så har nogle styrker, hvor vi har kommandostrukturen i orden, hvis vi nu for eksempel skal bruge en deling ved grænsen eller til en terroraktion, siger Peder Anker Hansen, der er politiassistent ved Fyns Politi.

Omkring 40 betjente rykkede derfor ud med fuld udrykning i et et stort antal transportvogne. Det er afgørende for politiet at lave øvelse under realistiske forhold.  

- Det er meget vigtigt, at vi får lov at øve det her i praksis. Et er at se det på et tegnebræt og køre, hvor der ikke er nogle mennesker, men her er vi nødt til at øve ude i virkeligheden med trafikale problemer, vejarbejde og mange mennesker, siger Peder Anker Hansen. 

Øvelsesen kommer til at præge bybilledet i Odense i de kommende dage.

 

 

Oversigt

    Oversigt