Byggeboom vil skabe flaskehalsproblemer

De mange omfattende byggeprojekter i Odense Kommune skaber lav arbejdsløshed og betyder jobåbninger i fremtiden.

Hvis du også mener at have spottet flere byggeprojekter i bybilledet, så har du ikke set helt galt. Odense Kommune har nemlig påbegyndt så mange større bygningsprojekter, at der snart bliver mangel på bygningsarbejdere - heriblandt især elektrikere.

I går præsenterede Odense Kommune det nye H.C. Andersen Eventyrhus, som kommer til at stå i 305 millioner kroner. Eventyrhuset er det sidste i rækken af større projekter, som Odense har planlagt frem til 2020. Det vil komme til at betyde flere jobs til fynboerne, siger byrådsmedlem for Socialdemokraterne og sekretariatschef for Byg til Vækst, Peter Rahbæk Juul, til TV2/FYN.

- Vi kan ihvertfald sige, at de kommende år kommer der et byggeboom, hvor der vil være masser af jobåbninger. Så udfordringen er at få gjort de enkelte ledige klar, siger Peter Rahbæk Juul.

Faldende ledighed

De mange projekter falder sammen med, at ledigheden hos de fynske bygningsarbejdere siden efteråret 2012 er faldet med to tredjedele. Ledigheden er i dag tre til fire procent hos de fynske bygningsarbejdere. Samtidig er det stort set umuligt at skaffe en ledig elektriker. Dansk Elforbund Fyn, byder udviklingen velkommen

 - Hvis alle vores medlemmer er i arbejde, så kan vi jo som elforbund kun være godt tilfredse, siger formand for Dansk El-Forbund Fyn, Erling Jensen

Omfattende projekter

Det samlede byggearbejde kommer til at koste 34 milliarder kroner. Herunder kan du se et lille uddrag af de mest omfattende og væsentligste projekter, som, ifølge planen, vil stå færdig senest i år 2022. 

Herunder kan du se et uddrag af de 40 byggeprojekter, som Odense kommune sætter i søen frem til 2022

 

 
 
Foto: Bjørn vilshammer

 

 

 

 

 

Oversigt

    Oversigt