Byrådets yngste politikere: I starten lyttede de gamle ikke

Den ene er rød. Den anden er blå. Men trods forskellige holdninger, så deler de også mange. Blandt andet når det handler om at være ung i politik.

De holder med hver deres parti. Og de ser også hinanden som konkurrenter. Men når snakken falder på, hvordan det er at være ung i kommunalpolitik, så ligger Christian Kromann (V) og Jonathan Kirkedal (A) ikke så langt fra hinanden. 

- Vi er meget unge i forhold til de andre i byrådet, så derfor finder man lidt hinanden - også selvom vi af og til er uenige, siger Christian Kromann til TV 2/Fyn. 

De unge fyre har begge siddet i byrådet i Middelfart siden kommunalvalget i 2013. Og i begyndelsen var det ikke helt så let, erindrer de.

- I starten var der episoder, hvor de andre ikke rigtig lyttede til en, fordi man var ung. Det betød også, at man lige skulle markere sig for at få respekt. Nu er det anderledes, for jeg kender dem, og de kender mig og ved, hvad jeg står for, fortæller Christian Kromann.

- Grundlæggende er der en respekt for os, men det er klart, at man skal markere sig, hvis man vil lyttes til, tilføjer Jonathan Kirkedal, der meldte sig på den politiske bane allerede som 10-årig.

Kan du bidrage på samme niveau som de andre i byrådet, når det for eksempel handler om daginstitutioner og plejehjem?

- Det synes jeg. Så har vi bare en anden tilgang til det, forklarer Jonathan Kirkedal.

Og en anden tilgang er netop også fordelen ved at være ung, mener han.

- Både Christian og jeg er ikke så bekymrede for udviklingen. Vi synes kun, det er sundt, at der sker noget nyt. Vi er lidt mere åbne for forandringer og tør måske lidt mere, fordi vi ikke altid kender det, der er gået forud.

Begge forklarer, at de har skulle vænne sig til kulturen, som er noget anderledes end i dagligdagen, fordi de fleste politikere er noget ældre end dem selv.

- Men derfor er min opfordring stadig til de andre unge mennesker, at de skal gøre det - også selvom aldersforskellen kan virke skræmmende. For man får lov til at præge en masse ting og være med helt tæt på, og det er en spændende mulighed, siger Christian Kromann.

CHRISTIAN KROMANN 

JONATHAN KIRKEDAL

 

Indslag med Jonathan Kirkedal og Christian Kromann trækker gennemsnitsalderen ned i byrådet i Middelfart. 

 

Oversigt

    Oversigt