I det fynske folks tjeneste

Byrådspolitiker lækkede fortrolige oplysninger

Dansk Folkepartis Pernille Bendixen erkender, at hun helt bevidst har brudt sin tavshedspligt i en sag om høje udgifter til en belastet odenseansk familie.

Først på ugen kunne Fyens Stiftstidende fortælle, hvor mange millioner kroner, Odense Kommune de seneste par år har brugt på den kriminelle bandeleder Fez Fez' familie (også kendt som FisFis). Det drejer sig om pension til Fez Fez' kone, anbringelser af to af hans sønner og andre støttende foranstaltninger over for andre af familiens børn.

- Hvis jeg får en advarsel, så tager jeg den nartuligvis til efterretning, det er klart. Men jeg vil ikke dækker over kriminelle ikke-danske statsborgeres tårnhøje udgifter, når der står nogen i den anden ende og beder mig om at finde penge for at redde skolelærere, skriver Pernille Bendixen på sin hjemmeside.

Oplysningerne om FisFis familie havde Pernille Bendixen modtaget tidligere på året, da hun i kraft af sit medlemskab af børn- og ungeudvalget spurgte forvaltningen om en konkret sag.

Hun siger, at hun blev provokeret til at udlevere oplysningerne til pressen, da Anker Boye og Brian Dybro ville genåbne budgetforliget for at finde penge, så der ikke skulle spares så meget på skoleområdet alligevel. Hendes holdning er, at der bliver brugt for mange penge på Vollsmose, og at pengene derfor kunne findes der.

Selv om Pernille Bendixen erkender at have brudt en politikers tavshedspligt, fortryder hun ikke.

- Kan jeg se mig selv i øjnene og vide, at lærere skal fyres eller finansieres og tie om de store udgifter der går til kriminelle, der ikke engang er danske statsborgere? Nej?. Det er en urimelighed jeg ikke kan medvirke til at dække over, skriver hun på sin hjemmeside.

Læs hele Pernille Bendixens forklaring her