Christa er Danmarks eneste kvindelige tårnleder

Man skal være god til at multitaske, lyder det fra Danmarks eneste kvindelige tårnleder, der opfordrer andre kvinder til at søge ind i faget

Tårnleder er ikke et typisk kvindejob, og faktisk er Christa H. Hansen fra HCA Airport i Odense landets eneste kvindelige af slagsen. Og det undrer hende for faktiske, mener hun, at jobbet er som skabt til kvinder.

- Man skal være god til at multitaske, og det siger man jo som regel, at vi kvinder er gode til. Det er helt klart en fordel, siger hun.

For hende var det et naturligt valg, da hendes stedfar tidligere har arbejdet som tårnleder eller AFIS-operatør, som er den teknisk korrekte betegnelse for stillingen.

- Jeg er vokset op med at lege rundt i et tårn, så det kom rimelig tidligt.

Normalt skal man arbejde to år i samme lufthavn, før man får ansvaret som tårnleder, men Christa fik jobbet med det samme. Hendes erfaring fra andre lufthavne gjorde, at Trafikstyrelsen gav dispensation, så hun kunne komme i gang.   

- Jeg er lidt åbenmundet, griner hun, og fortsætter:

- Det er helt klart, at jeg snakker meget og giver min mening til kende, så det tror jeg har været min force. Vi taler meget i radio, så hvis man også kan lide at tale lidt, er det er en fordel. På den måde tror jeg, at mange piger, ville egne sig rigtig godt til det.

Christa Hansen opfordrer flere kvinder til at springe ud i det anderledes job som tårnleder.

- Spring ud i det, og gør, hvad I har lyst til, i stedet for at kigge på, at det er en verden, hvor der kun er mænd. Det kan jo hurtigt nå at ændre sig. Det er jeg jo selv beviset for.    

Som tårnleder har hun det overordnede ansvar for tårnet i HCA Airport, som sørger for at fortælle flyene, hvilke ruter de skal flyve, at landingsbanerne er klar og sende vejrmeldinger ud hver time. Samtidig har hun en del administrativt arbejde, hvor hun sikrer, at HCA Airport lever op til de mange krav, der er til en lufthavn.

 

Oversigt

    Oversigt