Hul på tre tanke: Containerskib på grund tæt ved Fyns Hoved

Containerskibet Victoria havde fredag aften kontakt med havbunden nordvest for Fyns Hoved. Skibet var på vej mod Fredericia.

Det 179 meter lange og knap 28 meter bredde containerskib Victoria er stødt på grunden nordvest for Fyns Hoved, oplyser vagtholdslederen ved Forsvarets Operationscenter til Ritzau.

- Fredag aften klokken 19.15 får vi en melding om, at skibet har haft en såkaldt grundberøring. Vi bad dem om at smide anker, og vi formoder, at der er hul i nogle ballasttanke og olietanke, siger vagtholdslederen.

Ifølge Ekstra Bladet oplyser vagtholdslederen, at der er slået hul på tre tanke. Vagtholdslederen oplyser endvidere til avisen, at hvis vandtrykket omkring disse tanke er stort nok, kan olien blive holdt inde i skibet. Så det er ikke sikkert, der er sluppet olie ud - eller at det sker. Og der er er heller ikke observeret olie på vandet.

- Men det er også utroligt svært at se mørk olie i vand i mørkt vand. Derfor har vi kaldt Flyvehjemmeværnets fly ud. De observerer ude til søs, mens en helikopter flyver rundt langs kysten for at se, om man kan erkende olie her, siger vagtholdslederen til Ekstra Bladet.

Der er indsat tre skibe i operationen og alle har oppustelige flyde-spærrere med, som kan inddæmme olie, så det ikke rammer kysten.

Lørdag klokken 09.30 ser det dog ikke ud til, at der er sket deciderede olieudslip, men undersøgelser pågår stadig.

Klokken 12.30 lørdag vil Forsvarets store miljøfartøj Gunnar Thorsen ankomme til stedet. Skibet skal bidrage til undersøgelserne, siger vagtholdslederen til Ritzau. Gunnar Thorsen er på vej fra Frederikshavn.

- Vi kører den ud fra "better safe than sorry". Vi skal være helt sikre på, at der ikke er udslip. Og i løbet af natten (til lørdag, red.) har det været lidt svært at konstatere endeligt på grund af mørket, siger vagtholdslederen.

Et dykkerhold skal være med til at fastslå, om det er sikkert for skibet at sejle videre.

- Måden at konstatere det på er ved at sende dykkere ned og tjekke det, lyder det.

Skibet, som er registreret i Portugal, var på vej mod Fredericia. Der er formentlig tale om et hændeligt uheld.

Oversigt

    Oversigt