Danmarks bedste: To fynske skoler skal til VM i skolefodbold

Der venter en hel flok fynske skoleelever en oplevelse for livet, når de til maj næste år skal til verdensmesterskaberne i skolefodbold i Prag.

Fremtidens fynske fodboldungdom mødtes i dag i Marienlystcentret i Odense til kamp om at komme til verdensmesterskaberne i skolefodbold.

To fynske pigehold og et fynsk drengehold var med blandt de sidste fire hold, der i dag dystede om at få en plads ved verdensmesterskaberne i skolefodbold, som afholdes næste år i Prag. 

Drengeholdet fra Hjalleseskolen vandt suverænt drengenes finale med 3-0 mod Laursens Realskole fra Aarhus. Dermed har Odensedrengene kvalificeret sig til VM for tredje gang i træk.

For to år siden blev det til en helt uforglemmelig oplevelse i de danske farver, da VM blev holdt i Guatamala i Mellemamerika.

Mange af finaledeltagerne spiller allerede i større klubber, og et stort kuld af Hjalleseskolens drengehold har da også deres daglige gang på OB's U-17-hold.

To fynske pigehold i semifinalen

Hele to af de fire semifinaledeltagere i pigernes turnering kommer fra Fyn. Efter et målrigt opgør i semifinalen var det Efterskolen ved Nyborg, der trak det længste strå og strøg i finalen efter en 7-3-sejr over Skolerne i Oure.

I finalen var Nyborgholdet endnu mere suveræne. Her blev Aabybro Efterskole nemlig decideret banket med hele 7-0 af de suveræne Nyborgpiger. 

 
 
Foto: Sara Fuglsig

- Vi kunne jo komme til VM, så vi tænkte ' det her det skal vi lige, piger, og så tog vi os lige ekstra meget sammen og spillede rigtig godt, fortæller Line Skovdue Nielsen, der spiller på holdet fra Efterskolen ved Nyborg.

Kun eliten spiller med

Kvalifikationsturneringen er blevet spillet under Dansk Skoleidræt, og har haft deltagelse i alt 14 af hold fra hele landet. I den hjemlige, normale danmarksturnering deltager mange flere hold, men i VM-kvalifikationen er det kun de allerbedste, der spiller med.

Derfor var der 'kun' seks hold i pigernes kvalifikation og otte i drengenes.

Verdensmesterskaberne afvikles i Tjekkiets hovedstad Prag fra den 21.-29. maj 2017.

Oversigt

    Oversigt