Danmarks første gratis gamercafé åbner på Fyn

Ungdommens Røde Kors åbner i næste måned en gamercafe i Årslev. Computerspil skal være vejen til at nå de unge.

Counterstrike og andre computerspil er et hit især blandt unge mænd og drenge. Det har Ungdommens Røde Kors fået øjnene op for, og de åbner nu Danmarks første gratis gamercafé på Polymeren i Årslev.

- Ungdommens Røde Kors vil vise de unge, at computerspil kan være en social begivenhed og er mere end et spil bag en skærm. Her er der altid en voksen gamer at tale med, hvis der er en, der går og har det svært, skriver Ea Løvbjerg Nakos, husleder i Fællesværket Polymeren, i en  pressemeddelelse.

Den nye gamercafé drives af frivillige, med økonomisk støtte fra Ungdommens Røde Kors og Faaborg-Midtfyn Kommune. Cafeen i Årslev er et pilotprojekt og vil, hvis det bliver en succes, med tiden komme ud i andre dele af landet. Ud over gamercaféen har Fællesværket et stort køkken, hvor unge kan komme og være sammen om maden og forhåbentlig få nogle sunde spisevaner.

Fokus på uddannelse

Det er ikke bare spil og sjov, som der skal komme ud af den nye gamercafe. Robotter og teknologi er også på programmet. 

- Vi åbner et techspace, hvor vores robotingeniør sidder sammen med de unge, der har stor interesse i robotter, programmering og den teknologiske udvikling, skriver Ea Løvbjerg Nakos. 

Åbningen af cafeen bliver fejret med en fest den 11. marts, hvor blandt andet Astralis, et af verdens bedste Counter Strike hold inden for Esport, samt Lasse Bækkelund, OBs FIFA spiller, kommer. Festen er for alle. 
 

Oversigt

    Oversigt