Danmarks første robottalenthold skal vise vejen

Fynske Universal Robots vil hjælpe unge til at vælge robotvejen

Robotindustrien i Danmark buldrer frem - ikke mindst i Odense. Dette skyldes bl.a. en solid satsning på forskning i robotteknologi på danske universiteter, men væksten i branchen har skabt et akut behov for robottalenter. 

Derfor investerer frontløberen fra Odense, Universal Robots, nu 500.000 kroner i at inspirere og motivere danske gymnasieelever til at vælge en uddannelse og karriere i robotbranchen. Dette skal ske gennem et særligt landshold for talenter ud i robotteknologien. Og der er to fynboer på talentholdet er Laura Nøjsgaard fra Odense og Amanda Fahrenholz Smith fra Faaborg.
 
- Et blomstrende robotmiljø er blevet skabt i Danmark gennem de sidste 15 år, men dette miljø risikerer at visne, hvis branchen ikke kan rekruttere tilstrækkeligt med robot-talenter. Væksten hos de mange nye robot-producenter i Danmark kræver rigtige mange nye robot-talenter. Det er forudsætningen for, at dansk erhvervsliv kan vinde i den internationale konkurrence om vækst og arbejdspladser, lyder det i en pressemeddelelse om landsholdet.

 

Oversigt

    Oversigt