Danpilot skifter kurs: Bevarer 19 job i Svendborg

Mandag skulle 19 arbejdspladser flyttes, i dag skal de ikke: Forklaringen er IT-problemer, lyder det fra direktøren for Danpilot

Lodsvirksomheden Danpilot meldte mandag ud, at den ville flytte 19 arbejdspladser fra Svendborg til Nyborg for at samle flere af virksomhedens aktiviteter på et sted, men denne beslutning er nu ændret. Ifølge direktør Gert Frost skyldes det interne udfordringer med virksomhedens IT-system. Direktøren afviser, at beslutningen er udløst af politisk pres mod virksomheden.

- Vi har kommunikeret det udadtil i mandags, men der er tale om en ældre beslutning, som også har været kommunikeret internt tidligere. Det er jo sådan, at man kommunikerer det, der er besluttet, indtil man træffer en ny beslutning. Der er tale om noget operationelt, siger han.

Dermed kan han heller ikke afvise, at de pågældende arbejdspladser vil blive flyttet på et senere tidspunkt.

Flytningen skulle være sket som led i en samling af virksomhedens aktiviteter fra hele landet i Nyborg, men Gert Frost vil ikke sige, at det svarer til, at der skabes nye arbejdspladser på Fyn.

- Hvis vi nedlægger vores hvilemuligheder i Korsør og laver nogle mere velegnede i Nyborg, vil jeg ikke male et skønmaleri og sige, at det svarer til at skabe flere arbejdspladser, selvom jeg godt kan se, at det vil være en god historie.

Danpilot har cirka 300 ansatte og 25 lodsbåde.

Oversigt

    Oversigt