Dansk succes på hjemmebane afhænger af doubler

Det er ikke nok at være verdensmester til træning. Det siger den fynske badmintonstjerne Mathias Boe, før lørdagens semifinaler ved Denmark Open.

Det er to genopstandne doubler, der skal redde den danske badmintonære. To doubler uden vind i sejlene har rejst sig ved Denmark Open i Odense og kan bryde dansk titeldødvande.

Herredoublen med Mathias Boe og Carsten Mogensen samt mixeddoublen med Christinna Pedersen og Joachim Fischer gik begge ind til Denmark Open med en OL-skuffelse og lunke resultater i sportstasken.

De to rutinerede doublekonstellationer har kæmpet med at finde topniveauet i turneringerne på det seneste, men i fredagens kvartfinaler ved Denmark Open viste begge par storspil.

Først spillede Pedersen og Fischer en af årets bedste kampe, da det topseedede sydkoreanske par blev elimineret. 

Efterfølgende rev Mogensen og Boe de russiske All England-mestre Vladimir Ivanov og Ivan Sozonov midt over og vandt med cifrene 21-14, 21-5.

For herredoublen var det en tiltrængt præstation, fortæller Mathias Boe.

- Jeg har egentlig været sikker på, at niveauet var der, for det har det været til træning. Men det nytter jo ikke noget at være verdensmester til træning. Det vinder man hverken turneringer eller præmiepenge af, siger han.

- Det er det, der har manglet lidt, men det begynder at blive bedre og bedre. Vi er blevet bedre til at holde taktikken, når vi spiller.

Han og makkeren har haft et turbulent år med Carsten Mogensens hjerneoperation tidligt på året og kapløbet om at blive klar til OL i Rio.

Parret siger, at der stadig er et stykke vej til toppen, hvorfor de to slet ikke vil snakke om en mulig triumf på hjemmebanen i Odense som de første danskere i fem år.

Christinna Pedersen og Joachim Fischer har ikke bokset med samme helbredsmæssige udfordringer som herredoublen. Men den sammentømrede duo har haft svært ved at få spillet til at køre.

Fredagens overraskende kvartfinalesejr gav dog håb om, at bedre tider kan være på vej. Efter sejren over de topseedede sydkoreanere sagde Joachim Fischer:

- De (sydkoreanerne, red.) har været det bedste par i de to turneringer i Østen og ligger nummer ét i verden. Så at vi kan spille på den måde mod dem, det er i hvert fald et skridt tilbage mod det rigtige.

Den femteseedede mixeddouble møder i semifinalen fjerdeseedede Chris og Gabrielle Adcock fra England.

Andenseedede Boe og Mogensen skal forsøge at nedlægge malaysiske Goh Shem og Tan Wee Kiong, der er seedet som nummer fire.

Oversigt

    Oversigt