I det fynske folks tjeneste

Dansk World Cup-sejr i Miami

OL-guldvinder Jonas Warrer og fynske Peter Lang, der vandt OL-bronze i London har som makkerpar vundet årets første World Cup-stævne i den olympiske 49er.

Peter Lang og Jonas Warrer har vundet årets første world cup stævne i Miami.

Tre gode præstationer i de afsluttende finalesejladser sendte danskerne helt til tops. Også dansk top-tre placering i Laser Radial

Sent lørdag fik dansk sejlsport den bedst tænkelig start på 2014-sæsonen. Det skete, da 49eren med Jonas Warrer og Peter Lang sluttede med sejr ved World Cup-stævnet i Miami, USA.

Med tre gode placeringer som nummer 6, 4 og 3 i lørdagens tre finalesejladser strøg danskerne forbi deres nærmeste konkurrenter fra USA og Storbritannien i den samlede stilling.

- Vi havde god fart i båden og sejlede med overskud i de sidste sejladser, hvor vi prøvede at holde os ude af problemer, sagde Peter Lang om triumfen - den hidtil største sejr, han har opnået sammen med Jonas Warrer. De to har sejlet sammen godt et år.

- Vi er på rette vej og kan se, at nogle af de ting, vi arbejder med, begynder at virke, sagde Peter Lang, der sammen med Jonas Warrer nu skal hjem og forberede sig til de næste opgaver, blandt andre World Cup-stævner i Frankrig og på Mallorca.

Sæsonens store mål er VM, der sejles i Spanien til september. Her skal der foruden VM-medaljer også sejles om nationspladser til OL i Rio.

Sejren i Miami var den første World Cup-sejr til de mandlige danske sejlere siden 2012.