Danske lystbådehavne savner liv og aktiviteter

Otte havne rundt om Fyn holdt søndag Havnens Dag. Under sloganet Vild med Vand inviterede man nye og gamle brugere ind for at inspirere flere til at benytte havnene.

Der var godt vind i sejlene ved Lillebælt, da TV 2/Fyn besøgte Middelfart Marina til Havnens Dag. Netop god vind og blå himmel er noget, de gerne vil sælge til Fynboerne.

- Man mærker mange ting på én gang, mange forskellige kræfter. Det er fantastisk fascinerende, fortæller formand for Middelfart Sejlklub, Søren H. Trolle.  

Til Havnens Dag kunne alle prøve at sejle forskellige både, lige fra de store matchrace-både til mindre både.

- Vi vil gerne præsentere forskellige former for tour-sejlads. Det er vores fritidsinteresse. Vi sejler kapsejlads, med det er også vores ferieform, fortæller Søren H. Trolle.

Middelfart Sejlklub er gået sammen med andre aktører langs vandkanten i Vild med Vand-projektet. I alt 40 havne og marinaer over hele landet er med i projektet.

- Havens Dag er selvfølgelig en måde at synliggøre, at der er nogle marinaer rundt omkring i Danmark, som man kan komme og bruge som et rekreativt område, også selvom man ikke selv er sejler.

Fritidssejladsen i Danmark har oplevet tilbagegang over en årrække, og mange sejlklubber og marinaer kæmper med faldende medlemstal og tomme bådpladser. En udvikling der dog ikke har ramt Middelfart Sejlklub så hårdt.

- Jeg tror, at det er på grund af vores ungdomssejlerskole. Når man kommer herned og ser ens børn sejle, så får man måske også selv lyst til at sejle. Børnene får selvfølgelig også lyst til at blive sejler fremover,  fortæller Søren H. Trolle.

Oversigt

    Oversigt