Databedrag: Alexander gjorde sig kriminel og blev selv snydt

Alexander Nassiri Olsen blev lokket med på organiseret databedrageri og blev selv snydt. Anmeldelser af databedrag på Fyn er steget markant.

For to år siden fik Alexander Nassiri Olsen et godt tilbud: 

Vær stråmand og køb en mobil på afbetaling, sælg den for 1.000 kroner til en bagmand og få slettet gælden hos teleselskabet, så du aldrig skal betale en krone i afdrag. 

- Den her afbetalingsordning ville blive fjernet, for de havde nogle kontakter, der sad inde ved Telia, Telenord og de andre selskabers kundeservice, siger Alexander Nassiri Olsen til TV 2/FYN. 

Alt gik som det skulle. Bagmanden fik sin telefon. Men et stykke tid efter begyndte regningerne alligevel at komme ind ad brevsprækken. 

Alexander Nassiri Olsen nåede at gældsætte sig for 20.000 kroner.

Det viste sig,  at bedrageriet var meget organiseret. Alexander Nassiri Olsen og omkring 40 andre unge mennesker fungerede som mellemmænd for bagmandens bedrageri og blev på den måde selv snydt. Bagmanden misbrugte deres oplysninger og handlede for store beløb på nettet. 

Bagmanden er nu blevet dømt i byretten for databedrageri, men har anket afgørelsen til landsretten. 

Databedrageri på Fyn er eksploderet 

Det seneste år er der sket en stigning på 106 procent i anmeldelser af sager om datakriminalitet på Fyn. Stigningen på Fyn skiller sig ud fra den samlede stigning for alle politikredse, som kun ligger på to procent. 

Hvis man ser på tallene helt tilbage fra 2012, er der dog både på Fyn og på landsplan sket en eksplosiv stigning i anmeldelser af datakriminalitet. På landsplan er der tale om en tidobling af anmeldelser om datakriminalitet. 

- Tendensen lige nu er, at det ikke har peaket endnu. Hos os kan vi stadig se en udvikling i antallet af anmeldelser, desværre, siger Jørgen Andersen, afdelingsleder for økonomisk kriminalitet hos Fyns Politi. 

Det er typisk handel med varer over nettet, som der bliver svindlet med. 

Alexander Nassiri Olsen har afbetalt sin gæld til teleudbyderen. Hans råd til andre er nu, at man ikke skal takke ja til et tilbud, hvis det lyder for godt til at være sandt. 

- Når man skal tjene penge, så kræver det hårdt arbejde. Der er ikke nogen let vej til penge, i hvert fald ikke på lovlig vis. Så man skal lige stoppe op en ekstra gang og tænke: Er det her en god ide, siger Alexander Nassiri Olsen. 

 

Oversigt

    Oversigt