Borgerlig støtte til lokalaftale med lærerne

Socialdemokraterne og de Radikale har opbakning fra både Venstre og Konservative til at give lærerne mere frihed i deres arbejdsdag. Partiet støtter kommunens aftale med Odense Lærerforening.

Venstre tog forbehold, da aftalen blev præsenteret på økonomiudvalgsmødet, men efter at have nærlæst aftalen, er Venstre klar til at støtte aftalen.

- Vi stemmer for aftalen. Vi er tilhængere af mere fleksible forhold og aftalen vil efter vores vurdering skabe mere tillid mellem kommunen og lærerne, siger Bo Libergren fra Venstre. 

Også de Konservative er parate til at stemme for aftalen, når den kommer til behandling i byrådet i næste uge.

- Vi er glade for at kunne skabe en fleksibel hverdag for lærerne, så det kan smitte af på undervisningen, siger medlem af byrådet for De Konservative i Odense byråd, Lars Havelund.

Ventre hæfter sig ved, at aftalen er 1-årig og den herefter skal evalueres. Samtidig mener Libergren, at skoleledernes ledelsesret er intakt.

- Den går ikke for tæt på skoleledernes ret til at lede og fordele arbejdet. Vi er tilhængere af fleksibilitet, men skolelederne skal bestemme

Aftalen blev torsdag eftermiddag præsenteret på et pressemøde af borgmester Anker Boye(S) og Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley(R). Aftalen betyder blandt andet, at lærerne får en time om dagen til selvtilrettelagt arbejde og 10 akademidage om året til forberedelse. 

Oversigt

    Oversigt