Førstehjælpere fundet: - De tog ansvaret, mens jeg kiggede på mit livløse barn

16 måneder gamle Izabella blev på få minutter alvorligt syg på vej over Storebæltsbroen og stoppede med at trække vejret. Fremmede fik livet tilbage til Izabella.

På vej over Storebæltsbroen lørdag middag bliver 16 måneder gamle Izabella pludselig stiv i kroppen, blå om læberne og ukontaktbar. Bare få minutter forinden har hun siddet og rokket i takt til musikken fra Spotify.

Joanna Glems datter trækker med et ikke vejret.

- Jeg var dybt chokeret, fortæller hun. 

Midt på Nyborg-afkørslen standser hun bilen og river Izabella ud.

Hun oplever enhver forælders mareridt, og selvom Joanna Glem er uddannet sundhedshjælper og flere gange har været i lignende situationer, stivner hun. Af chok, af panik.

Tre mænd og en kvinde giver den lille pige førstehjælp.

- Jeg fik ikke rigtig registreret, hvem der gjorde hvad. De tog ansvaret, for jeg stod bare og kiggede på mit livløse barn. Jeg handlede ikke rigtig, forklarer Joanna Glem.

På Facebook har Joanna Glem efterlyst de personer, der hjalp Izabella tilbage til livet. Hun har fundet to, men mangler stadig at finde en mand og en kvinde.

- Det er meget stort for mig, at der er mennesker, der hjælper i sådan en situation. Det var stort. Det var ubeskriveligt, siger Joanna Glem.

Izabella i udredning

quote Det er meget stort for mig, at der er mennesker, der hjælper i sådan en situation. Det var stort. Det var ubeskriveligt

Joanna Glem

Da ambulancen ankommer til afkørslen, trækker Izabella vejret. Hendes lille brystkasse har allerede mærker af den hjertemassage, der reddede hendes liv. Alligevel går der to timer, fra hun bliver bevidstløs, til hun første gang reagerer på sit navn. 

I rapporten fra OUH skriver lægerne ifølge Joanna Glem, at lille Izabella viste tegn på hjertestop og længerevarende anfald. Muligvis på grund af den smule feber, hun tildrog sig om morgenen.

Men Izabella har aldrig før fået kramper eller anfald, og lægerne er ikke sikre på, hvad der udløste hjertestoppet lørdag. Derfor er hun sendt til udredning på Holbæk Sygehus. 

Joanna Glem fortæller, at Izabella efter omstændighederne har det godt igen.

- Hun har det okay, hun er meget træt, meget pivset. 

De næste dage bliver Izabella hjemme fra dagpleje med sin mor. 

Prisindstilling

Joanna Glem håber at finde frem til de fire personer, der hjalp til ved Nyborg. Først og fremmest for at sige tak. Dernæst for at indstille dem til Røde Kors' førstehjælpspris. 

- Jeg vil indstille dem til en pris. Jeg ved ikke, hvor jeg gør det, men jeg vil gøre alt for, at de bliver indstillet, siger hun.

- Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort uden dem. 

Årets Førstehjælper

 

Oversigt

    Oversigt