De unge satte trivsel på skemaet

45 unge mennesker fra regionens ungdomsuddannelser mødtes til en konference i Odense for at skabe bedre trivsel.

For mange unge dropper ud af en ungdomsuddannelse, og derfor har Region Syddanmark indledt en treårig indsats for at fastholde flere. Som led i denne indsats blev der i dag afholdt en konference i Odense, hvor 45 unge diskuterede deres fælles bud en bedre trivsel.

Tal fra 2012 viser, at hver sjette syddanske studerende dropper ud af sin ungdomsuddannelse.

- Det er vigtigt for vores samfunds udvikling, at vi bliver spurgt alene, hvad synes I, lyder det fra en af deltagerne Natasja Aaby, 2. G. på Mulernes Legatskole i Odense.

- Vi har været inde på karakterreducering og mere fokus på, hvordan lærerne kan samarbejde. Mindre pres på afleveringer, at de ikke ligger oven i hindanden og så videre, fortsætter hun.

En vigtig del af trivslen er, hvordan eleverne har det med hinanden.

- Den enkelte elev får det bedre rent socialt ude på skolen, om det så er gennem mere kontakt på tværs af årgangene eller klasserne er ligegyldigt, men at man får det bedre, så man også kan gøre det bedre rent fagligt, siger Martin Lembrecht, der går i 2. G. på Tietgen Handelsgymnasium.

Hos Regionen ser man frem til at samle op på de unges input fra dagens konference.

- Vi lytter selvfølgelig rigtig meget til det, de unge siger og tager det med i de fremtidige tilbud. Vi samler det hele sammen og kigger på fortsat hvordan vi fortsat kan støtte op om trivslen, fortæller Liselene Pedersen, der er konsulent, PsykInfo, Region Syddanmark.

Oversigt

    Oversigt