Definitivt nej til gartnerne

Miljø- og energiminister Svend Auken siger nu definitivt nej til at give gartnerne kompensation for de høje energipriser. I stedet satser Auken på at EU vil sætte hollænderne på plads. Hør interview med Ebbe Kalnæs(CD)

Auken vil stoppe hollandsk støtte gennem EU

Miljø- og energiminister Svend Auken siger nu definitivt nej til at give gartnerne kompensation for de høje energipriser. I stedet satser Auken på at EU vil sætte hollænderne på plads.

Det sidst håb om politisk støtte til kravet om en kompensation for de høje energipriser blev mandag slukket af Miljø- og energiminister Svend Auken(S).

Miljøministeriet meddeler, at gartnernes krav om en særlig tarif, som giver de små gartnere en særlig lav gastarif, ikke kan opfyldes. Årsagen til afslaget er, at ministeren ikke mener, at man kan forskelsbehandle gartnerne frem for andre liberale erhverv.

Dermed er de sidste mange ugers mødeaktivitet mellem Dansk Erhvervsgartner Forening, DONG og regeringen været spildt.

"Det er rystende svagt af Svend Auken. Hans afvisning af at give støtte betyder åben krig", lyder den barske kommentar fra CDs energipolitiske ordfører Ebbe Kalnæs.

Men i stedet for selv at gribe ind, håber Svend Auken at EU-kommisionen vil gribe ind over for Holland.

En hollandsk ordning sikrer de hollandske gartnere energi til en pris, der gør dem særdeles konkurrencedygtige over for deres kolleger på Fyn og i Danmark.

Auken anmoder EU-kommisionen om at gribe ind over for den hollandske model øjeblikkeligt. Ellers bliver det en umulig opgave at sikre fair konkurrenceforhold, skriver Auken til EU?s landsbrugskommisær Franz Fischler.

Oversigt

    Oversigt