I det fynske folks tjeneste

Den erfarne - socialdemokraten Hans Jørgensen

Kommunens førstemand er 64 år gammel, og stammer fra Bogense. Han er opvokset hos sine bedsteforældre, og Hans Jørgensen er den klassiske kommunalpolitiker: Han er oprindeligt udannet skolelærer, har været medlem af kommunalbestyrelsen siden 1982, og var borgmester i Årslev kommune gennem ni år.

04:59

Hans Jørgensen må finde sig i valgplakaterne i Årslev

1 af 2

Efter kommunalreformen opslugte Årslev har Hans Jørgensen bestridt borgmesterposten i storkommunen Faaborg-Midtfyn i tre år.

Hans Jørgensen er kendt for at være en meget arbejdsom politiker, der sætter sig dybt ind i stofområdet, men måske i en grad, så driften skygger for visionerne - det mener i hvert fald den politiske rival, Venstres Christian Thygesen.

- Svag ledelse er Faaborg-Midtfyns største problem, siger han.

Den kritik afviser borgmesteren og henviser til, at man ikke kan lede en kommune på samme måde som en virksomhed:

- Et demokrati styres ikke af én mand, men af et flertal, siger Hans Jørgensen.

I de tre år, Hans Jørgensen har været borgmester, har kommunen oplevet befolkningstilbagegang, ligesom alle andre kommuner på Fyn - bortset fra Odense. Fåborg by har været hårdt ramt af butiksdød, og kommunens byrådsmedlemmer går fra det ene sparebudget til det næste - år efter år. Mange af kommunens problemer kan ganske vist tilskrives den globale økonomis tilbagegang med færre arbejdspladser og skatteindtægter til følge.

En nyformuleret erhvervsstrategi og udviklingsstrategi skal give kommunen ny fremgang, men dét er planer, der stadig mangler at slå fuldt igennem.

- Min vision for kommunen er at vi om nogle år har en god og dynamisk kommune, hvor indbyggerne engagerer sig, og hvor erhvervsudviklingen er i fuld gang flere steder i kommunen: I syd med små iværksættere eller kreative enkeltmandsvirksomheder, og langs med motorvejen ved Ringe og ned til Kværndrup flere virksomheder, der lever af at sælge varer, der skal transporteres, siger Hans Jørgensen.