Grøn boks hitter hos de unge

Pengene Odense Kommune har brugt på Den Grønne Boks har givet gevinst. Flere unge er interesserede i at tage en erhvervsuddannelse.

2.000 besøgende fra folkeskoler og andre uddannelsesinstitutioner er blevet klogere, skriver Odense Kommune i en pressemeddelse. De unge har været igennem kommunens projekt Den Grønne Boks, hvor de har fået viden om muligheden for at tage en erhvervsuddannelse.

Odense Kommunes interaktive udstilling om uddannelser lever fuldt ud op til forventningerne om at gøre de unge interesserede i at tage en erhvervsuddannelse. Målsætningen var, at mindst 15 procent af de besøgende skulle skifte holdning til en erhvervsuddannelse.

Men målsætningen blev hurtigt gjort til skamme. Hele 37 procent har ændret holdning, viser Odense Kommunes undersøgelse.

- Vi kan her i Odense godt være stolte over, at vi er lykkedes med at skabe en helt ny form for interaktiv uddannelsesvejledning, der åbner de unges interesse for erhvervsuddannelserne. Effekten er dokumenteret, og vi har samtidig haft besøg af mere end 40 delegationer fra hele landet for at studere og blive inspireret af Den Grønne Boks, fortæller rådmand Steen Møller (K) fra Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune.

Torsdag blev succesen og boksens fødselsdag fejret på bedste fynske-maner, da der var brunsviger, fødselsdagskaffe og masser af unge fra erhvervsuddannelserne

I Den Grønne Boks guides eleverne rundt via en app på deres smartphones og får en individuel tur igennem erhvervsuddannelsernes univers med over 100 uddannelser. 

 

 

Oversigt

    Oversigt