Det Fynske Kunstakademi bliver smidt ud af Brandts

Der blev jublet, da Det Fynske Kunstakademi i juni slap fri af besparelserne på kulturområdet i Odense. Men nu er akademiets fremtid igen usikker.

Formanden for Det Fynske Kunstakademi Poul W. Falck er bekymret.

- Jeg er bekymret, fordi vi på nuværende tidspunkt ikke har en garanti for, at Odense Kommune på sigt vil betale vores husleje, siger han.

Som det ser ud nu, betaler kommunen uddannelsesinstitutionens husleje på Brandts, men ved udgangen af 2017 stopper den ordning. Og det betyder, at akademiets fremtid igen er usikker.

- Vores økonomi er skruet sådan sammen, at vi har penge til drift, men ikke til husleje, forklarer Poul W. Falck.

Tilbage i juni var der ellers en helt anden, mere positiv stemning på kunstakademiet. Her fik de at vide, at kunstakademiet blev skånet for kommunens besparelser, hvilket reddede akademiet fra at måtte lukke. Men i den politiske beslutning var der en væsentlig fodnote, hvor det fremgår, at kommunen ønsker akademiet ude af Brandts inden udgangen af år 2017.

- Hele situationen er opstået, fordi der er flere, vi skal tage hensyn til. Der har været en stor hensyntagen til Brandts. De har gennem mange år ønsket at udvide til 4. sal, hvor Det Fynske Kunstakademi lige nu holder til, forklarer Anders W. Berthelsen (S), der sidder i Odense Kommunes By- og Kulturudvalg.

En løsning for kunstakademiet ville være, hvis det kunne flyttes til et lokale, der er ejet af kommunen, men By- og Kulturforvaltningen afviser, at det er en mulighed.

- Vurderingen har været, at lige nu og her har vi ikke mulighed for at hjælpe dem, ud fra de ønsker de har i forhold til lokalitet, siger Ellen Drost, afdelingschef for Kunst og Kultur i By- og Kulturforvaltningen.

Til gengæld har Socialdemokraterne et andet løsningsforslag.

- Jeg ved jo ikke, om vi kan samle et flertal, men vi må prøve at se, om vi kan finde nogle lokaler, hvor man kan samle flere kulturinstitutioner, og så være med til at betale noget husleje, lyder det fra Anders W. Berthelsen.

På trods af modvinden tror kunstakademiets bestyrelsesformand på, at det hele nok skal løse sig.

- Når kommunen beslutter at bevare os og beslutter at trække spareforslaget tilbage, så er det fordi, man vil noget med os. Så det ville undre mig, hvis vi i en forhandling ikke kan finde ud af det med huslejen, siger Poul W. Falck.

Oversigt

    Oversigt