Det kører for Dalum Landbrugsskole

Dalum Landbrugsskole kom ud af 2016 med overskud for fjerde år i træk.

Årsregnskabet for 2016 viser, at Dalum Landbrugsskole fik et overskud på 1,5 millioner kroner.

Omsætningen steg til mere end 57 millioner kroner, hvilket ikke mindst tilskrives skolens internationale aktiviteter. 

- Dalum Landbrugsskole er blevet en global vidensbank. Vi arbejder løbende på at udbygge og styrke vores netværk i udlandet, og vi er kendt langt uden for Danmarks grænser. Hvert år modtager vi elever fra en række lande i blandt andet Asien og Afrika, hvilket bidrager positivt både til skolens økonomi og de danske elevers internationale netværk, skriver formanden for Dalum Landbrugsskole, Jens Jacobsen, i en pressemeddelelse.

Men også skolens andre aktiviteter fylder meget.

- Vi har Danmarks største hold 2. hovedforløbere og aktuelt over 70 studerende på vores to lederuddannelser. Eleverne kommer rejsende hertil fra hele landet, og den store efterspørgsel skyldes ikke mindst vores højt engagerede og fagligt kompetente lærere, siger forstander Jens Munk Kruse.

I årets løb har skolen foretaget en række investeringer.

Afdelingen i Korinth fik en helt ny moderne kostald, der blev leaset fire nye traktorer og skolens værksteder blev moderniseret.

I efteråret sendte skolen cirka 50 grundforløbselever i 3-4 ugers virksomhedsforlagt undervisning i udlandet, og om et par måneder slår landbrugsskolen dørene op for Camp Dalum, som er et nyt sommertilbud til folkeskolens ældste elever.

- Der sker rigtig meget inden for landbruget lige nu, og der kommer til at mangle rigtig mange dygtige håndværkere i fremtiden. De unge landmænd har alle forudsætninger for at få succes, når de lærer at matche al den faglige viden og erfaring, vi kan give dem på skolen, med fremtidens efterspørgsel efter nye spændende fødevarer, siger Jens Munk Kruse. 

Oversigt

    Oversigt