Det nordfynske foreningsliv har det rigtig godt

Ud af et indbyggertal på omkring 30.000 i Nordfyns Kommune er der over 16.000 aktive medlemmer i kommunens i alt 130 foreninger.

Det vælter ind med medlemmer i de nordfynske foreninger, der nu har rundet flere end 16.000 medlemmer i alt. Taget i betragtning, at der bor cirka 30.000 i kommunen, er det ikke helt skidt.

- Politikerne i vores kommune prioriterer fritidslivet højt, og de er meget opmærksomme på at sørge for, at der er nogle gode rammer for kommunens indbyggere, siger kultur og fritidskonsulent Marie Christiansen, der vurderer, at den imponerende medlemstilslutning vidner om et sundt foreningsliv og nogle gode vilkår.

Investeringen i det gode foreningsliv kan blandt andet ses på de nye optimeringsplaner for de fem selvejede haller i kommunen.

- Vi anser et sundt foreningsliv, som et kerneområde for en velfungerende kommune, siger Kurt Christensen (V), der er formand for Erhvervs-, Kultur- og Fritidsudvalget i Nordfyns Kommune.

Høje tilskud i Nordfyns Kommune

En af årsagerne til, at foreningslivet har det så godt, kan være, at Nordfyns Kommune giver 85 procent i foreningstilskud til aktiviteter for unge under 25-årig.

Kommunen giver tilskudet til de lokaleudgifter, som foreningen har til aktiviteter for medlemmer under 25 år, og cirka 50 procent til lokaleudgifter til aktiviteter for medlemmer over 25 år.

Dermed ligger kommunen over det tilskud på 65 procent, som loven råder til.

- Alle undersøgelser peger på, at er man som barn og ung en aktiv del af foreningslivet, så er man bedre rustet til voksenlivet. Så udover at de frivillige foreninger skaber aktiviteter og liv i lokalområderne, så er de også et meget vigtigt socialt aspekt for kommunen. Med over halvdelen af borgerne som aktive i en forening tyder det på, at foreningerne stortrives, siger Kurt Christensen.

Oversigt

    Oversigt