DF: Anker kan lave sin skattestigning uden os

Dansk Folkeparti i Odense er klar til at gå til forhandlinger med rød blok – også selvom udgangspunktet er skattestigninger.

RETTELSE: Efter TV 2/Fyn har udgivet artiklen med overskriften "DF udelukker ikke skattestigninger", har Pernille Bendixen tilføjet kommentarer til sine udtalelser. Derfor er overskriften ændret til "DF: Anker kan lave sin skattetstigning uden os."

På et pressemøde torsdag præsenterede Socialdemokraterne, Radikale Venstre, SF og Enhedslisten en aftale om at hæve skatten i Odense med ét procentpoint. En aftale der bliver altafgørende i efterårets budgetforhandlinger, da det er ”take it or leave it” forslag til Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti.  

- Det var da en mærkelig måde at føre politik på. Dumt og uforståeligt, hvis du spørger mig, siger Dansk Folkepartis Pernille Bendixen.

- Der er da absolut ingen grund til at gøre det på denne måde.

Selv om Pernille Bendixen føler sig snigløbet af de røde partier, udelukker hun ikke at mødes med Anker Boye og resten af rød blok om næste års budget. 

- Vi siger aldrig nej til at gå til forhandling. Hvis der er et flertal, der beslutter, at grundlaget for overhovedet at komme med til forhandlingerne er en skattestigning, så må vi jo acceptere det. Vi dukker selvfølgelig op.

Til spørgsmålet om hvorvidt DF så udelukker en skattestigning, svarede Pernille Bendixen i første omgang?

- Vi synes ikke, at det er en god ide at hæve skatten. Men nu ser vi, hvad der kommer til at ske. Hvis kravet for at komme med til forhandlinger er en skattestigning, så er det jo sådan det er. Og vi vil gerne med til forhandlingerne.

Efterfølgende har Pernille Bendixen pr. sms bedt om at få tilføjet følgende citat. 

- DF kommer ikke til at lægge stemmer til en skatte stigning. Vi afviser ikke at komme til forhandlinger, og vi afviser ikke forhandlingerne, før vi har set et oplæg. Men en skattestigning er uden DF. Hvis de røde vil lave skattestigning, så kan de gøre det med deres flertal, sådan er det, skriver Penille Bendixen. 

 

Oversigt

    Oversigt