DF’er bekræfter lumre kommentarer: - Skru ned for retorikken, gutter

Byrådsmedlem i Nyborg har oplevet lumre kommentarer og kvikke bemærkninger rettet mod 22-årig kvinde i byrådet.

Byrådspolitiker Sonja Marie Jensen (S) fra Nyborg kritiserer i et interview med TV 2/FYN sine mandlige byrådskollegaer for at give hende ”klask i røven” og for at komme med ”du knalder dig til tops”-kommentarer.

I modsætning til de fleste andre byrådsmedlemmer i Nyborg er det et billede, som Carsten Kudsk (DF) kan genkende.

- Jeg har oplevet nogle situationer en gang imellem, hvor jeg har sagt: Arh, gutter, skru lige ned på retorikken, siger Carsten Kudsk til TV 2/FYN.  

- Jeg har hørt nogle lumre bemærkninger om et eller andet i forhold til noget seksuelt eller et eller andet med en kvik bemærkning over for Sonja Marie, forklarer han.

Hvem står bag?

Carsten Kudsk vil ligesom Sonja Marie Jensen ikke afsløre, hvem der står bag de lumre kommentarer. Han regner med, at byrådet klarer problematikken internt på et møde, som borgmester Kenneth Muhs (V) har indkaldt til.

- Jeg vil ikke begynde at udpege nogen kollegaer eller sætte nogen mennesker i bås. Jeg synes, det er vigtigt, at man får taget det her internt eller får snakket det igennem, siger Carsten Kudsk.

- Alle skal have mulighed for at forsvare sig, fortsætter han.

Flere byrådsmedlemmer afviser beskyldninger

Carsten Kudsk ærgrer sig dog over, at sagen er kommet frem i pressen.

- Det er jeg lidt ked af. Jeg har dyb respekt for Sonja Marie. Hun er faktisk en af de få socialdemokrater i Nyborg Kommune, som jeg har dyb respekt for, og som respekterer mig for den, jeg er. Jeg ville ønske, hun var kommet til mig. Jeg undrer mig også over, at hun ikke går til sin borgmesterkandidat (Vibeke Ejlertsen, red.), siger Carsten Kudsk.

quote Jeg ville ønske, hun var kommet til mig.

Carsten Kudsk

Han håber, at sagen fører til, at man internt i byrådet i Nyborg får en snak om, hvordan man skal behandle hinanden. Flere byrådsmedlemmer fra Nyborg har over for TV 2/FYN afvist, at de har klasket kvindelige kollegaer bagi.

Jan Reimar Christiansen (V) og Jacob Nilsson (V) opfordrer desuden deres 22-årige kvindelige kollega til at afsløre, hvem der står bag de lumre kommentarer.  

 

Oversigt

    Oversigt