Digerne holdt på Nordfyn

De delvist fjernede diger ved Gyldensteen Inddæmmede Strand ved Bogense holdt stand mod vandmasserne under weekendens storm.

Stormen i weekenden pressede vandmasserne i Kattegat ned mod Fyn, og da vandet stod højest, var vandstanden 79 centimeter over daglig vande.

Men entreprenør-maskiner havde midlertidigt forstærket det svageste dige, og derfor kun var det kun mindre mængder vand, der kom ind i området, fortæller Niels Riis, der er rådgiver for Aage V. Jensens Fonde.

Arbejdet med at gøre klar til den planlagte oversvømmelse lørdag 29. marts kan derfor fortsætte som planlagt.

Klar til den store folkefest

Der er lagt op til den helt store folkefest, når et af Danmarks-historiens største natur-projekter ved Gyldensteen på Nordfyn indvies lørdag 29. marts.

Aage V. Jensens Naturfond regner med, at der kommer flere tusinde gæster til åbent hus. Da naturgenopretningsprojektet ved Filsø i Vestjylland blev åbnet, kom der 3000

Derfor har det været nødvendigt at etablere veje, opholdssteder og blandt andet op mod 1000 parkeringspladser. For at busser med gæster kan komme frem, har man været nødt til at genskabe en vej, der faktisk ellers er oversvømmet.

TV 2/Fyns live-reaktion er iøvrigt med og sender direkte fra arrangementet.

Oversigt

    Oversigt