Dine skattekroner: Regioner vil bremse overlægers løn-boom

Siden regionernes dannelse i 2007 er antallet af overlæger steget med 1600. De får en gennemsnitsløn på over en million om året inklusiv pension.

Formændene for de fem regioner erkender, at antallet af overlæger på de danske sygehuse er kunstigt højt og igangsætter nu et arbejde på tværs af regionerne, der skal bremse den dyre konkurrence om lægerne.

Det skriver Fyens.dk.

Fyens Stiftstidende fremlagde i sidste uge tal, der viser, at der siden regionernes dannelse i 2007 er ansat 1600 flere overlæger i regionerne, så der i dag er ansat over 5.000 overlæger med en gennemsnitsløn på over en million kroner om året inklusiv pension.

Og efter et møde i Danske Regioner vil regionerne nu forsøge at stoppe brugen af titel og en gennemsnitsløn på den gode side af en million kroner inklusiv pension som lokkemiddel.

Selvom en del af stigningen skyldes en øget specialisering på de danske sygehuse, er det ikke hele forklaringen, erkender regionsrådsformand i Region Syddanmark, Stephanie Lose (V).

- Vi må også erkende, at den voldsomme stigning ikke står mål med den udvikling, der har været i sundhedsvæsenet. Vi må erkende, at vi rundt omkring på sygehusene har brugt overlægetitlen og den medfølgende løn som et instrument til at rekruttere, siger Stephanie Lose til Fyens.dk.

Hun peger på, at der er bred enighed om, at regionerne kun kan løse problemet i fællesskab. Og at det skal gøres på en intelligent måde, så der tages hensyn til de sygehuse, hvor man reelt har svært ved at få ansat nok læger.

I første omgang vil regionerne over de næste måneder kigge mere konkret på, hvad der kan gøres for at bremse konkurrencen om lægerne, skriver Fyens.dk.

Oversigt

    Oversigt