Disse film kan få årets SVEND-priser

Nu kan publikum være med til at afgøre, hvem der skal løbe med statuetterne til årets SVEND Filmfest. Tre fynskstøttede film er med i puljen.

Opskriften på at få en SVEND-statuette er egentlig ganske enkel:

Allerførst skal man lave en film, der sælger rigtig mange biografbilletter.
Og så skal publikum give filmen rigtig mange krydser på stemmesedlen.

For når SVEND Prisen uddeles, adskiller den sig fra de andre danske filmpriser ved at være den eneste publikumsbestemte filmpris. Det er ikke en hemmelig gruppe af filmakademikere, der finder vinderne. Det handler om, hvad publikum bedst kunne lide, da de rejste sig fra de bløde biografsæder.

Nu er de helt friske billet-salgstal blevet talt op, og det er de bedst sælgende film fra perioden 1. juli 2015 til 30. juni 2016, der er nomineret. Og blandt dem finder man "Der kommer en dag" og "En-to-tre-NU!", der begge er delvist produceret på Fyn og støttet af FilmFyn.
Se hele nomineringslisten længere nede i artiklen.

Blandt nomineringerne til Årets bedste danske børnefilm finder man "Antboy 3", der også er støttet af FilmFyn.

Det er ganske vist publikum, der gennem afstemningen finder de endelige vindere. Men konkurrencen er ikke helt uden jury-indflydelse. For når det handler om skuespilpræstationerne, kan man ikke måle dem i billettal. Derfor har en jury kigget på  listen over de bedst sælgende film og derfra nomineret en række skuespillere for deres præstationer i filmene. Desuden har juryen nomineret en række dramaserier fra TV.

Herefter er det så op til publikum at finde de endelige vindere.

Filmfest i Svendborg

Prisuddelingen finder sted onsdag den 31. august kl. 20.00 på Torvet i Svendborg og er åben for alle.
I år er det skuespillerne Anders W. Berthelsen og Nicolaj Kopernikus, der indtræder i værtsrollerne. De har begge et utal af både komiske og dramatiske roller bag sig, og sammen er de nok bedst kendt som to tredjedele af den populære trio fra "Klassefesten".

Til oktober er de klar med den næste film i serien af Klassefesten-film, men først står de på scenen i Svendborg, som værter.

Hele uge 35 (27. august – 3. september) byder på film og kulturarrangementer i Svendborg, når SVEND Film- og Kulturdage finder sted.

Her kan man komme til snigpremiere på nogle af efterårets film, opleve særvisninger, samtaler og meget mere. Programmet offentliggøres endeligt i starten af august.

Svend Prisen er indstiftet af samarbejdspartnerne:  Svendborg Kommune, Foreningen af Filmudlejere i Danmark, FilmFyn og Producentforeningen. 

De nominerede er:

 

Årets bedste danske film

 

Årets bedste udenlandske film

 

Årets bedste kvindelige skuespiller

 

Årets bedste mandlige skuespiller

 

Årets bedste udenlandske børnefilm

 

Årets bedste danske børnefilm

 

Årets bedste danske TV dramaserie

 

Hvis man vil deltage i afstemningen, foregår det her indtil 28. august.

 

Oversigt

    Oversigt