Død racerkører får sin egen mindefond

Den danske racerkører Allan Simonsen, som døde under årets 24-timers-løb Le Mans, får sin egen mindefond.

Den danske racerkører Allan Simonsen omkom på tragisk vis i lørdags på Le Mans-banen i Frankrig. Han blev 34 år. Nu får han sin egen mindefond.

Efter talrige opfordringer fra motorsportsinteresserede i ind- og udland har bestyrelsen i Dansk Automobil Sports Union (Dasu) besluttet at iværksætte en indsamling til Allan Simonsens Mindefond.

Samtlige indsamlede midler vil ubeskåret gå til Allan Simonsens efterladte kæreste Carina Lundbye Hansen og deres etårige datter Mie-Mai Lundbye Simonsen.

De indsamlede midler vil tilfalde de efterladte skattefrit, lyder det i en pressemeddelelse fra Dasu.

Indsamlingen vil løbe frem til den 31. december. Dasu vil overrække det indsamlede beløb til Carina Lundbye Hansen ved en ceremoni 22. januar 2014 i Cirkusbygningen i København.

- Det er en stor glæde for os at støtte mindet om Allan Simonsen. Vi har fulgt hans karriere tæt helt tilbage fra karting-årene, og vi er overbeviste om, at han havde talent til mange endnu større succeser.

- Derfor lægger vi stor vægt på at få etableret en sådan mindefond, lyder det fra bestyrelsen i Dasu og Dasu-præsident Carl Christian Hansen.

Jan Struve fra Young Driver-holdet, som Allan Simonsen kørte for under Le Mans-løbet, er glad for oprettelsen af mindefonden.

- I denne svære tid glæder det mig, at vi gennem mindefonden får mulighed for at støtte Allans efterladte.

- Den store mængde af kondolencer, som vi har modtaget fra hele verden, viser tydeligt den store respekt og anerkendelse, der var for Allan både som racerkører og som privat person, siger Struve.

Allan Simonsen bisættes tirsdag den 2. juli 2013 kl. 15.00 fra Odense Domkirke, Klosterparken 2, Odense.

Oversigt

    Oversigt