Dømt for vanrøgt: Børn sat alene ud i en skov, slået og mishandlet

Far, mor og farmor dømt for en lang række forskellige former for mishandling af parrets to børn - fra den mindste var kun tre år gammel.

To børn fra Munkebo er blevet systematisk mishandlet af deres forældre og farmor.

Det slog Landsretten i dag fast, og den stadfæstede dermed en afgørelse fra Byretten fra den 26. maj i år. Samtidig skærpede landsretten alle tre domme med to måneders fængsel, så manden og hans mor hver skal otte måneder i fængsel, mens kvinden kan nøjes med seks. Alle tre har fået ubetingede domme.

- De er dømt i forbindelse med min påstand, så det er jeg tilfreds med, siger anklager Bettina Lauridsen. 

De dømte er en 36-årig kvinde, hendes 39-årige mandlige ekskæreste og dennes 61-årige mor. Børnene er kvindens nu 16-årige søn og parrets fælles niårige datter.

Afstraffelserne strakte sig over fem år og fandt sted, fordi børnene havde besvær med at holde på tis og afføring, samt når de blev uenige under leg eller ikke ville spise deres mad.

Vanrøgten omfattede blandt andet at efterlade børnene alene i en skov med trusler om en ukendt "dame, der ville lære dem at opføre sig ordentligt", at sætte dem ud i sneen uden tilstrækkeligt tøj, at spule dem med den kolde bruser, at tvinge mad i dem så voldsomt, at de kastede op samt slag, rusken og spark. 

Manden har under hele sagen erkendt de faktiske forhold, men har ikke kunnet se, at det kunne være et problem.

Afstraffelserne af børnene fandt sted fra 2010 til 2015, og der har gennem årene været en lang række underretninger med mistanke om vold mod børnene, dog uden at det har fået myndighederne til at gribe ind.

Den 36-årige kvinde blev i byretten idømt fire måneders ubetinget fængsel. Manden og hans mor fik begge en straf på seks måneders ubetinget fængsel.

Oversigt

    Oversigt