Dokumentarist på Ærø: Vil vise det Danmark, som ikke er bange

Dokumentaristen, Helle Toft Jensen, har igennem to år fulgt nogle af de uledsagede asylbørn, som har boet på Ærø.

Helle Toft Jensen, som bor på Ærø, meldte sig i første omgang som frivillig, da Ærø tog i mod uledsagede mindreårige asylansøgere. Hun blev siden hen ansat som vikar på et af børnecentrene på øen. 

Ifølge Helle Toft Jensen, var det grundet den kritiske presse og politikernes uvidenhed om området, der fik hende til at tænke, at hun måtte gøre noget. Med 37 års erfaring som dokumentarist var det oplagt at begynde at filme, derfor sagde hun op som vikar og begyndte at filme mere målrettet i stedet. 

- Jeg vil gerne fortælle en historie, som skaber en balance i forhold til de mange negative historier, den frygt og den angst, der er så ubegrundet langt hen ad vejen. Jeg vil også gerne vise det Danmark, som ikke er bange. Det er fantastiske mennesker på Ærø, som har taget i mod drengene og de er selv blevet forandret i løbet af den proces, siger Helle Toft Jensen. 

Dokumentaristen søger i øjeblikket fonde og crowdfunding for at færdiggøre hendes projekt. Er du interesseret i at støtte filmen, kan du gøre det her. 

Se hele interviewet med Helle Toft Jensen nedenfor. 

 

Oversigt

    Oversigt