Drastiske midler skal holde mårhunden fra Fyn

Kampen mod mårhunden intensiveres med kystfælder for at sikre, at den ikke spreder sig til Fyn.

Naturstyrelsen og Miljøstyrelsen tager ekstra midler i brug for at forhindre den invasive mårhund i at brede sig til flere områder af landet.

Det skriver DR Syd.

Styrelserne vil opstille et større antal fælder langs kysten fra Sønderborg til Horsens. Fælderne skal indfange mårhunde i området og dermed forhindre, at den invasive art spreder sig til Fyn.

Det fortæller Hans Erik Svart, der er biolog i Miljøstyrelsen. 

- Bestanden af mårhunde i Jylland er vokset til at være forholdsvis stor. For at stoppe mårhunden i at sprede sig yderligere, vil vi intensivere bekæmpelsen i de grænseområder, hvor dyrene vil kunne gå over broerne eller svømme til Fyn, siger han til DR Syd.

I 2015 konkluderede Naturstyrelsen, at de invasive mårhunde var udryddet fra Fyn. 

Siden 2011 har styrelserne haft iværksat indsatser i Jylland, der skal afskaffe mårhundene. Styrelserne har blandt andet sat GPS-sendere på mårhunde, som kan lede jægerne på sporet af dem.

Men ifølge Christian Thye, der er mårhundereguleringsjæger i Sydjylland, så er det en svær opgave at komme mårhundene til livs.

- Man havde regnet med at kunne bekæmpe mårhundene, men virkeligheden er, at bestanden er voksende, fortæller han til DR Syd.

Kystfælderne er kun en tilføjelse til de allerede eksisterende indsatser mod mårhunden. Disse indsatser vil fortsætte som hidtil.

Mårhunden er et invasivt dyr, der ikke hører naturligt hjemme i den danske natur. Dyrene kan gøre stor skade på fugle og smådyr.

De kan kendes på deres sorte ansigtsmaske og lyse snude.

Oversigt

    Oversigt