Drugrape og voldtægt: Oure-elev deler egne erfaringer

Nanna Daugaard Wolff, som nu går på højskole i Oure, blev som 17-årig udsat for voldtægt i Jylland. Hun skjulte det i mange år, men nu vil hun advare andre imod at tie stille.

Hun gjorde, som mange andre teenagere gør i den alder. Går i byen og fester. Og viser interesse for det modsatte køn. Men drengene, som Nanna Daugaard Wolff og hendes veninde mødte den aften i byen, var ikke de flinke fyre, som de gav sig ud for. 

Langt fra. 

I stedet for en god tur i byen endte natten som et mareridt for den dengang 17-årige efterskoleelev.

quote Min røv er nærmest bare ét stort blåt mærke

Nanna Daugaard Wolff, voldtægtsoffer

Nanna Daugaard Wolff kan ikke huske det hele fra den nat. Hun kan huske, at hun ville hjem, men ikke selv kunne gå. Derfor bar drengene hende - men ikke hjem. I stedet endte de hos drengene, hvor hun blev lagt i en seng. Mere kan Nanna Daugaard Wolff ikke huske. 

Da hun vågnede næste morgen, var det med store smerter.

- Min røv er nærmest bare ét stort blåt mærke. Jeg kan heller ikke rigtig holde på afføringen, fortæller Nanna Daugaard Wolff.

Den aften og nat endte som et mareridt for Nanna Daugaard Wolff. Tiden efter har haft store konsekvenser for hende. Og det vil hun nu dele med andre.

Nanna Daugaard Wolff er elev på Oure Højskole
Nanna Daugaard Wolff er elev på Oure Højskole
Foto: Morten Albek

Foredrag med et budskab
Nanna Daugaard Wolff er elev på Oure Højskole lige nu. Og netop på den fynske skole vil den nu 22-årige højskoleelev dele ud af sine oplevelser gennem foredrag.

Hun har egentlig gerne ville holde foredrag længe, men det er først nu, hun føler sig klar til det. 

- Nu har jeg modet til at stå frem med det, som jeg ikke havde på daværende tidspunkt, siger Nanna Daugaard Wolff. 

Og der er en særlig grund til, at Nanna Daugaard Wolff vil fortælle om sine meget personlige oplevelser. Hun vil advare andre, som er eller kommer i samme situation som hende selv. 

Nanna Daugaard Wolff holdt nemlig voldtægten hemmelig i fire år. Fire år, hvor hun gik med det uden at sige det. Fire år, hvor hun "havde det rigtig skidt", som hun siger. 

Hun vil nu advare andre om at gøre det samme. 

- Det er vigtigt, at man ikke går og gemmer på det. Også fordi det bare bliver værre, hvis man ikke snakker om det, forklarer højskoleeleven. 

Ifølge Nanna Daugaard Wolff er det nemlig vigtigt, at man ikke lader som ingenting.

For hvad er konsekvensen? 

Det er ikke uden grund, Nanna Daugaard Wolff stiller sig selv det spørgsmål. Konsekvenserne har nemlig været mange for Oure-eleven.

Tallene for anmeldte voldtægtsforbrydelser i de ti fynske kommuner kan ses på kortet herunder. Generelt har der ikke været den samme negative udvikling i voldtægtsanmeldelser på Fyn, som der har været i resten af landet. Her er tallet gået fra 398 anmeldelser i 2010 til 744 i 2016.    

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Konsekvenserne
Angst, stress og svært ved at håndtere, når andre rører hende. Det er blot nogle af de psykiske konsekvenser, som Nanna Daugaard Wolff har kæmpet med.

- Tidligere fik jeg stress og angstanfald, som bare påvirkede mig rigtig meget, fordi angstanfald jo er sådan noget, hvor ens krop bare begynder at ryste, og man kan ikke få vejret, uddyber Nanna Daugaard Wolff.

Hun politianmeldte ikke voldtægten. Hun fortalte ikke sine forældre eller venner om det. Faktisk gjorde hun alt, hvad hun kunne for at skjule overgrebet. Nogle personer fra den efterskole, som Nanna Daugaard Wolff gik på, da voldtægten fandt sted, vidste det. Men det gjorde det ikke bedre.

Den morgen, hvor Nanna Daugaard Wolff vågnede, viste hun noget var galt. Hun viste ikke på det tidspunkt, hvad det var. Men hun havde en forfærdelige fornemmelse af, hvad der var sket. Hun vågnede helt nøgen og havde store smerter på baller og i underlivet. 

De fysiske mén kunne Nanna Daugaard Wolff skjule i lang tid.

Men de psykiske mén kunne Nanna Daugaard Wolff ikke blive ved med at skjule. Nu har hun lært, at hverken de psykiske eller fysiske mén skal skjules. Derfor håber hun, at hendes foredrag med de meget personlige fortællinger kan være med til at hjælpe andre videre.

Du kan se indslaget om Nanna Daugaard Wolff i aftenens 19.30 udsendelse og høre hende fortælle hele sin historie fra den aften hun blev voldtaget.

 

Voldtægt: Nu står Nanna Daugaard Wolff frem efter års tavshed

 

Oversigt

    Oversigt