I det fynske folks tjeneste

DSB skifter mening: Rejsekort-passagerer kører gratis

Trafikselskaberne bag rejsekortet lader passagerer med rejsekort køre gratis, så længe systemet er nede.

Tog- og buspassagerer med rejsekort behøver alligevel ikke at sørge for en anden billet, så længe tekniske problemer har sat rejsekortet ud af spil.

Ifølge Rejsekorts administrerende direktør Bjørn Wahlsten er landets trafikselskaber blevet enige om, at passagerer med rejsekort kan køre gratis, så længe rejsekortet er nede.

- Trafikselskaberne har nu en fælles udmelding om, at passagererne skal forsøge at tjekke ind med deres rejsekort, men kan de ikke det, så kan de bruge rejsekortet som gyldig billet, siger Bjørn Wahlsten.

Samme melding lyder fra DSB, som ellers først var ude og sige, at passagerne selv måtte sørge for en anden billet, så længe deres rejsekort ikke duer.

Men en udmelding fra transportminister Magnus Heunicke på Twitter om, at det burde være gratis for passagerne, fik DSB til at skifte mening, lyder det fra Christian Linnelyst, chef for salg og produkter i DSB.

- Vores transportminister har været ude med en melding om, at det burde være gratis, så vi har koordineret mellem trafikselskaberne, og nu er det sådan, vi gør, siger Christian Linnelyst.

Bøvl med en opdatering af systemet bag rejsekortet betyder fredag, at stort set ingen passagerer har kunnet bruge det elektroniske klippekort på togstationer eller i busser.

Fejlen blev opdaget tidligt fredag morgen og ventes at blive udbedret i løbet af fredag, så passagerne senest lørdag igen må betale for tog- og busturen med deres rejsekort.