Dusør på kvart million i sag om betonklodsdrab på tysk kvinde

Fyns Politi har udlovet en dusør på 250.000 kroner i sagen om drabet på en 33-årig kvinde på den fynske motorvej.

I sagen hvor en tysk families bil den 21. august 2016 blev ramt af en betonklods kastet ned på den Fynske Motorvej, og en 33-årig tysk kvinde blev dræbt, er der nu udlovet en samlet dusør på en kvart million kroner. Det oplyser Fyns Politi. 

Dusøren udbetales for det afgørende tip, der kan føre til opklaring af sagen. Beløbet er indbetalt af forskellige bidragsydere – både privatpersoner og organisationer. I hvert enkelt tilfælde er der indgået en kontrakt mellem Fyns Politi og indbetaleren. Pengene er deponeret på en konto ved Fyns Politi.

Blandt bidragyderne er fagforeningerne Business Danmark og 3F, der hver har udlovet 50.000 kr.

- Det er ikke det Danmark, vi vil have, og det støder vores retfærdighedsfølelse. Derfor må vi som civilsamfund bakke op og bidrage til opklaringen alt det, vi kan. Jeg håber, dusøren kan bidrage til at stoppe denne livsfarlige og meningsløse tendens, siger Jens Neustrup Simonsen, landsformand for Business Danmark.

- Vores medlemmer bruger jo 80 til 90 procent af deres tid på landevejen og føler nu, at de skal sidde og kigge op på hver eneste bro. Så vi er enige om, at det her skal vi have opklaret. Og hvis vi kan være med til at få det opklaret, så vil vi rigtig gerne det, siger Jan Villadsen, formand for 3Fs Transportgruppe.

quote Det er det største dusørbeløb, jeg har været med til at administrere

Chefkonsulent Janne Svärd, Fyns Politi.

Håber dusøren kan få vidner frem
Politikommissær Michael Lichtenstein, der leder Fyns Politis efterforskning, at omtalen af det store dusørbeløb kan få de afgørende vidner til at kontakte politiet.

- Der må være nogen, der har en mistanke til en ven, nabo eller lignende, der har været ude den pågældende nat eller har udvist en mistænkelig adfærd efterfølgende, siger politikommissær Michael Lichtenstein, der leder Fyns Politis efterforskning.

Chefkonsulent Janne Svärd, Fyns Politi, oplyser, det er det største dusørbeløb, hun har været med til at administrere.

To mænd set af vidne
Selvom der nu er gået to måneder siden drabet, modtager Fyns Politi fortsat henvendelser fra offentligheden. Blandt vidnehenvendelserne har politiet hørt fra en lastbilchauffør, der bemærkede to skikkelser på broen, kort før den tyske bil blev ramt.

De kan ikke beskrives nærmere, men chaufføren noterede sig, at de knælede ned, netop som han passerede under broen.

Politiet mangler fortsat at finde den efterlyst grå Volvo.

- Det undrer mig, at vi ikke har hørt fra vedkommende, der var ude at køre den nat. Det er vigtigt for os at få identificeret bilen, så vi håber derfor, at føreren henvender sig til os, siger Michael Lichtenstein.

Fyns Politi er fortsat i gang med at kontakte alle ejere af den pågældende Volvo-model.

Familiefar er fortsat i kritisk tilstand
Status på den tyske familiefar er uændret. Han er ude af koma og trækker selv vejret, men han er fortsat i kritisk tilstand på et tysk hospital. Efter ønske fra de pårørende oplyses der ikke nærmere om mandens skader.

Fyns Politi undersøger fortsat, hvad der ramte en bilist på den fynske motorvej lørdag eftermiddag. Foreløbig har politiet ikke fundet den genstand, der ramte bilen.

Kriminalteknikerne arbejder i øjeblikket på at undersøge bilen i håb om at kunne afklare, hvad der helt præcist ramte den. Gerningsstedet er desuden flere gange blevet undersøgt af hunde for eventuelle spor.

Oversigt

    Oversigt