Dyr springhest skamferet: Gerningsmænd stjal Bukatas hale

Tirsdag klippede ukendte gerningsmænd halen af en 600.000 kroner dyr springhest fra Kellerup Rideskole i Ringe.

En international springhest af racen hollandsk varmblod blev tirsdag eftermiddag skamferet af endnu ukendte gerningsmænd, mens den stod i Kellerup Rideklubs fold.

Gerningsmændene klippede mere end halvdelen af hestens hale af. Det kan få den konsekvens, at hesten Bukata diskvalificeres til et internationalt springstævne i december, forklarer Bjarne Clemmensen fra Kellerup Rideskole.

quote Det er fuldstændig hensynsløst og groft dyrplageri at klippe over halvdelen af hestens hale af. Det er en syg og meget ubetænksom handling, som er sket. 

Bjarne Clemmensen, far til 14-årig Sanna

- Det kan betyde, at min 14-årige datter ikke får lov til at stille op til stævne alligevel. Hun har reddet hele året for det, så hun er selvfølgelig helt ødelagt. Jeg er selv dybt rystet, fortæller Bjarne Clemmensen. 

Bjarne Clemmensen skal nu undersøge, om Bukata og rytter Sanna Jørgensen må stille op, hvis hesten får lavet extensions på halen.

- Bukata havde en meget pragtfuld og flot hale. Det er fuldstændig hensynsløst og groft dyrplageri at klippe over halvdelen af hestens hale af. Det er en syg og meget ubetænksom handling, som er sket. Vi er usikre på, om det er lovligt at deltage i stævner med extensions. Vi skal undersøge, om hesten kan gå gennem dyrlægekontrollen til det internationale stævne med en beskadiget hale, siger Bjarne Clemmensen.

Se interview med Bjarne Clemmensen
Fotograf: Ken Petersen

Flere heste i folden

Bjarne Clemmensen mener, at gerningsmændene er gået direkte efter Bukatas hale.

- Den står sammen med to andre heste, der har pjuskede og ikke nær så fyldige haler, og de er bestemt gået efter Bukata, fordi hestehår er meget eftertragtede i lange stykker.

- Det er desværre meget populært i øjeblikket at lave smykker af hestehår, og vi har hørt om mange kvinder, hvis heste har været ude for det samme, fortæller Bjarne Clemmensen.

- Halen gror ud igen - men der går bare lang tid inden den gror ud igen, siger Bjarne Clemmensen. 

- Og jeg kan virkelig undres over, at man ikke kan få fat i det (hestehår red.) på anden vis.  Jeg ved, at man kan købe hår fra døde dyr. 

Hærværket er sket mellem klokken 12 og 16 tirsdag den 8. november. Fyns Politi bekræfter at have modtaget en anmeldelse af episoden, men kan ikke fortælle, om antallet af anmeldelser om hærværk på heste er stigende.

Oversigt

    Oversigt