E-sport hitter blandt unge: Odenseaner tjener penge på Counter Strike

Elektronisk sport er blevet en levevej for en stadig større del af unge danskere. En af dem er 20-årige Niels Christian Mohr Silassen fra Odense.

Hvor sport før i tiden var noget, man dyrkede udenfor eller i en sportshal, så kan man i dag dyrke det uden at rejse sig fra stolen.

FIFA, DOTA, League of Legends og Counter-Strike Global Offensive. 

Det er bare nogle af de spil, som flere og flere unge vælger at bruge flere timer af deres fritid på. Fælles for alle de nævnte er, at de er spil, der foregår på computerskærmen, og de er en del af de spil, der er blevet til sport.

Ikke på grund af volden

20-årige Niels Christian Mohr Silassen fra Odense er en af de unge, der bruger flere timer foran skærmen hver dag.

Han spiller skydespillet Counter-Strike Global Offensive, hvor målet er at skyde det andet hold eller få en bombe til at springe – det ene hold er nemlig terrorrister, mens det andets mål er at stoppe dem. Det er ikke det at skyde, der tænder Niels Christian Mohr Silassen. Han synes bare, det er ’skide sjovt’.

- Jeg tror aldrig nogensinde, mit hjerte har hamret så hårdt, som når man har skudt fire modstandere, og der så kun er én tilbage. Det er et kæmpe adrenalinkick.

Flere timer om dagen

Når Niels Christian Mohr Silassen toner frem på skærmen for at plaffe hovederne af modstanderne, er han kendt under navnet ’NaToSaphix’ – et navn uden nogen dybere mening. 

Da han var 12 år, syntes han, det var sejt at kalde sig noget med ’X’. Han er dog kommet langt, siden han som 12-årig fandt på navnet. Niels Christian Mohr Silassen spiller i øjeblikket på en af de ti bedste Counter Strike-hold i Danmark.

Den odensianske gamer er dog ikke kommet sovende til det, for som i alle andre sportsgrene kræver det hård træning at blive god til Counter Strike Global Offensive.

- Jeg træner minimum fem timer fem dage om ugen, men nogle gange er der turneringer i weekenden, og så spiller jeg også der. Herudover spiller jeg fire timer om dagen til min Youtube-kanal, forklarer Niels Christian Mohr Silassen.

I øjeblikket er Counter Strike og Youtube gamerens fuldtidsarbejde.

Selvom NaToSaphix er en af de bedste Counter Strike-spillere i Danmark, kan han endnu ikke leve af kun at spille. Derfor har han en Youtube-kanal med over 150.000 følgere og optræder nogle gange som kommentator til store internationale e-sportsturneringer. 

 
Fotograf: Ditte Lunde

 

Oversigt

    Oversigt