Eddy og Søren er få døgn fra hjemkomst

Efter frigivelsen i sidste uge fra 838 døgn i somalisk piratfangenskab er kaptajn Eddy Lopez, styrmand Søren Lyngbjørn fra Ærø og deres fire filippinske kolleger midt i det sidste forløb, inden de bliver forenet med deres pårørende.

Ifølge SOS International er der tale om døgn, inden søfolkene vender hjem, men inden da skal de igennem et såkaldt reintegrationsforløb, som skal vænne dem til tilværelsen som frie mænd.

SOS International oplyser til Ritzau, at søfolkene blandt andet skal vænnes til så simple hverdagsting som at tale i telefon uden at være truet til at sige noget bestemt.

En anden del af reintegrationsforløbet består i at lære søfolkene at slappe af ved at gå en tur på gaden og møde fremmede folk.

Også en dagligdags aktivitet som det at spise har været noget ganske andet i piraternes fangenskab. Søfolkene skal vænnes til at kunne hygge sig med en god middag, uden at det handler om at spise blot for at overleve.

Ifølge SOS International er søfolkene på grund af ensformig mad i deres fangenskab blevet fejlernæret, men de er ikke underernærede.

Endelig skal søfolkene forberedes på den enorme opmærksomhed, som venter dem, når de vender hjem. SOS International oplyser, at søfolkene dagligt gør store fremskridt i takt med, at man fra behandlernes side giver mere og mere slip.

/ritzau/

Oversigt

    Oversigt